Kauhea kankkunen 2

Nyt ei naurata.

25.5.2011 10:31
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 27.05.2011

Vuoden 2009 hittikomedia Kauhea kankkunen on saanut jatko-osan. Kaksi vuotta sitten oli kiinnostavaa ja hauskaakin seurata kuinka edellisyön polttarikohelluksessa muistinsa menettänyt kolmikko yritti etsiä kadonnutta sulhasta, selvittää komerosta löytyneen vauvan arvoitusta ja ymmärtää miksi lasvegasilaisen hotellihuoneen ammeesta löytyi elävä tiikeri.

Kauhea kankkunen 2 ei edes yritä lähteä muuttamaan hyväksi todettua kaavaa vaan seuraa sitä lähes orjallisesti. Lähtökohtana tämä onkin mielenkiintoinen. Kuka tällä kertaa katoaa ja mistä hän löytyy? Mikä eläin nyt majailee hotellihuoneessa ja kuinka se liittyy unohdettuihin tapahtumiin? Edellisellä kerralla osuma oli onnistunut ehkä siitä syystä, että konsepti oli uusi. Tällä kertaa kuvio jo tiedetään eikä siksi lunastus yllä lähellekään edellisen sekoilun hauskuutta.

Ensimmäisellä kerralla vietettiin Dougin (Justin Bartha) polttareita Las Vegasissa. Nyt vihille on menossa Stu (Ed Helms), ystäväporukan nörttimäinen hammaslääkäri. Häät pidetään Thaimaassa morsiamen vanhempien kotiseudulla. Las Vegasin sekoilut ovat edelleen syvällä Stun mielessä, eikä hän siksi halua polttareita vaan järjestää ystävilleen polttaribrunssin Ihop-pannukakkuravintolaan. Tämä ei tietenkään käy päinsä ja häitä edeltävänä iltana ystävät houkuttelevat Stun vain yhdelle oluelle hotellin hiekkarannalle. Nuotio, olutta ja vaahtokarkkeja.

Seuraavaksi kolmikko herää rähjäisessä hotellihuoneessa Bangkokissa. Alkaa jälleen pois pyyhkiytyneiden muistojen kartoitus, joissa amerikkalaiseen tyyliin arvostellaan ja aliarvioidaan muiden maiden kulttuuria. Syntyy kohellusta sekä räävitöntä huumoria joka ei juurikaan naurata.

Ohjaaja Todd Phillips on urallaan keskittynyt pääasiassa komedioihin. Hän on ohjannut mm. elokuvat Kauhea kankkunen, Due Date ja Old School. Stand-up koomikko Zack Galifianakis on kiertänyt ohjaajan mukana myös elokuvassa Due Date, jossa hän näytteli lähes samaa roolia kuin Kauhean kankkusen molemmissa osissa. Pienessä roolissa nähdään myös Sideways-elokuvassa ilostuttanut Paul Giamatti sekä nyrkkeilijä Mike Tyson, joka esiintyy omana itsenään ja laulaa!

Inderjit Kaur Khalsa

Lisää luettavaa