Kauhea kankkunen

24.6.2009 00:00
  MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

  Mukava kesäkomedia kaveruksista, jotka hukkaavat polttareissa Las Vegasissa niin sulhasen kuin edellisen yön tapahtumien muistikuvatkin. Varoittava esimerkki kesän polttariporukoille.

  Kankkunen, krapula, kanuuna, krabbis, kohmelo, dagen efter jne. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kaikki ne liittyvät ylettömään alkoholin käyttöön. Saman huomaavat Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) ja Alan (Zack Galifianakis), jotka ovat vieneet ystävänsä Dougin (Justin Bartha) polttareiden viettoon Las Vegasiin. Kun kolmikko herää aamulla, on heidän luksussviittinsä hävityksen kauhistus. Jostakin on ilmestynyt elävä kana, vessasta löytyy vihaisen oloinen tiikeri, mutta seuraavana päivänä alttarille asteleva Doug on kadoksissa.

  Kohmeloinen kolmikko ei muista edellisen illan ja yön tapahtumista juuri mitään. Hataria johtolankoja on pakko lähteä yhdistelemään, jotta ylkä löytyisi jostain. Mitä enemmän asioita alkaa paljastua, sen pahemmassa pulassa kaverukset huomaavat olevansa.

  Ohjaaja Todd Phillips tunnetaan parhaiten pöhkökomedioista Road Trip (2000) ja Starsky & Hutch (2004). Polttarijuhlia on ennenkin nähty elokuvissa, mutta nyt siihen otetaan täysin uusi näkökulma. Itse pirskeitä ei näytetä, kuten ei myöskään juurikaan itse juhlakalua. Sen sijaan pääosaan nousevat sulhon kaverit. Kolmikko on sopivasti kaikki erilaisia, jotta heidän välilleen saadaan mukavasti jännitteitä ja komediallisia tilanteita.

  Vaikka päähenkilöiden eteen heitetäänkin monenlaisia tilanteita, niin koneesta olisi saanut löytyä vielä hieman enemmän kierroksia, etenkin kun tietää ohjaajan aikaisempia saavutuksia. Mukavat naurut tämäkin elokuva silti kirvoittaa. Entinen nyrkkeilysankari ja muutenkin elämässään ”kunnostautunut” Mike Tyson tekee hauskan cameo-roolin omana itsenään.

  Lisää luettavaa