Kaukorakkautta

8.9.2010 12:44
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

Alle kymmenvuotiaana näyttelijänuransa aloittanut Drew Barrymore on tullut vuosien varrella hyvin tutuksi monista rooleistaan romanttisissa elokuvissa kuten The Wedding Singer ja Aina eka kerta. Viime vuonna näyttelijätär debytoi elokuvaohjaajana Ellen Pagen tähdittämällä urheiludraamalla Roller Girl. Nyt Barrymore on palannut takaisin tuttuun tehtävään ja löytänyt itselleen luontevalta tuntuvan roolin.

Elokuvassa Kaukorakkautta rohkea ja huumorintajuinen Erin tapaa juuri jätetyn Garrettin (Justin Long) ja hurmaa miehen hetkessä suorasukaisuudellaan. Kumpikaan ei odota yhden yön jutun muuttuvan kestäväksi parisuhteeksi, mutta kuusi viikkoa kestävä intohimoinen kesäromanssi on lopulta enemmän kuin mistä rakastavaiset ovat valmiita luopumaan. Erinin työharjoittelun loppuessa nuoren journalistin on palattava takaisin kotikaupunkiinsa San Franciscoon Garrettin jäädessä New Yorkiin maan toiselle puolelle.

Päätä pahkaa rakastunut pari tekee päättäväisesti parhaansa pitääkseen kaukosuhteen hengissä ja yhteiset tunnit puhelimen välityksellä lievittävät välimatkan ja aikaeron aiheuttamaa ikävää. Erinin suojelevainen isosisko Corinne (Christina Applegate) ja Garrettin parhaat ystävät (Charlie Day ja Jason Sudeikis) seuraavat epävarmoina ja varoittelevina vierestä, kun neuvoja uhmaava pariskunta koettaa saada suhteensa toimimaan. Erossa olo, yhteisten rajojen asettaminen sekä mantereen yli vievien lentolippujen hankkiminen aiheuttavat kuitenkin ongelmia ja saavat aikaiseksi kytevän pelon yhteisen tulevaisuuden realistisuudesta.

Elokuva on viihdyttävää katsottavaa ja onnistuu toistuvasti naurattamaan niin kaksimielisillä kuin suorasukaisillakin vitseillään. Rooliinsa hyvin sopiva Long on uransa aikana esiintynyt monissa komedioissa ja hänet nähtiin Barrymoren kanssa viime vuonna toisessa romanttisessa komediassa Jätä se!. Valkokankaalla parin välinen kemia toimii loistavasti, mihin on hyvinkin voinut vaikuttaa se, että näyttelijät ovat pariskunta myös kulissien ulkopuolella. Elokuvan esittelemä parisuhde vaikuttaa uskottavalta ongelmineen ja koomisine hetkineen, mutta osa Erinin isosiskon reaktioista sekä Garrettin kaverien toilailuista tuntuvat hieman yliampuvilta.

Kaukorakkautta on Nanette Bursteinin debyyttiohjaus fiktioelokuvien puolella. Tähän asti Burstein on luonut uraansa ohjaamalla ja tuottamalla dokumentteja kuten The Kid Stays in the Picture ja American Teen. Vuonna 2000 arvostettu ohjaaja sai Oscar-ehdokkuuden nyrkkeilyaiheisella dokumentillaan On the Ropes, joka oli Bursteinin esikoisohjaus.

Arla Lehtinen

Tähdet: ★★★

Kaukorakkautta. Going the Distance. Yhdysvallat 2010. Ohjaus Nanette Burstein. Käsikirjoitus Geoff LaTulippe. Pääosissa Drew Barrymore, Justin Long, Christina Applegate, Jason Sudeikis. Genre Komedia / romantiikka. Ikäraja 13. Kesto 1 t 43 min. Ensi-ilta 10.9.2010.
Filmtrailer.com

Lisää luettavaa