Kung Fu Panda 2

10.6.2011 13:00
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 10.06.2011

Kolme vuotta sitten ilmestyneestä DreamWorksin animaatiosta Kung Fu Panda tuli sen verran iso hitti, että jatko-osa oli selviö.

Kungfu-sankarin urasta ykkösosassa haaveillut Po-panda (alkuperäisenä äänenä Jack Black ja suomenkielisenä Tuomas Uusitalo) elää nyt unelmaansa. Hän on suuresti kunnioitettu Lohikäärmesoturi, joka neljän muun kungfutaiturin kanssa suojelee Rauhan laaksoa.

Sisäisen rauhan etsintä ja mykyjen ahmiminen keskeytyvät, kun laaksoa uhkaa aivan uudenlainen vaara. Katala riikinkukkolordi Shen (alkuperäisenä äänenä loistava Gary Oldman) on rakentanut valtavan tykin ja aikoo vallata sen avulla koko Kiinan. Pon johtama viisikko joutuu tositoimiin.

Elokuvan tekijät ovat selvästi suhtautuneet jatko-osaan kunnianhimoisesti. Animaatio on todella näyttävää ja sisältää loputtomasti kekseliäitä yksityiskohtia. Kolmiulotteisuus on toteutettu toimivasti ilman turhia kikkailuja. Vauhdikkaita ja hupaisia kohtauksia suorastaan vyöryy kankaalle, mutta käsikirjoitukseen on sisällytetty myös syvempiä tasoja. Mestari Shifun (Dustin Hoffman / Ismo Kallio) rooli jää tällä kertaa melko pieneksi, mutta sen sijaan Tiikerittären (Angelina Jolie / Matleena Kuusniemi) ja Pon ystävyyssuhteen merkitystä on kasvatettu.

Ohjaaja on vaihtunut. Jennifer Yuh Nelson teki ykkösosaan hienon avausosuuden ja sai sen ansiosta nyt vastuulleen koko elokuvan.

Jussi Huhtala

Tähdet: ★★★★
Filmtrailer.com

Lisää luettavaa