Kuuraketti

Vakavahkon komedian ydin on velipuolina hyvin yhteenpuhaltava pääosakaksikko. (Ikäraja K-7)

22.3.2024 07:22
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 22.03.2024

Italialaisen Antonio Padovanin komedian pääosamiehet, koomikot Giuseppe Battiston ja Stefano Fresi voittivat parhaan näyttelijän pystit Torinon elokuvajuhlilla vuonna 2019. Kyllä, elokuva on jo viisi vuotta vanha. Korona tuli ja sotki maahantuonnin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan… vai?

On pakko todeta, ettei Kuuraketti juurikaan onnistunut naurattamaan. Se on ennemminkin tummemmalla huumorilla höystetty draama kuin mikään puhdasverinen komedia.

Elokuva kertoo kahdesta erilleen ajautuneesta viisikymppisestä velipuolesta, joista Mario asuu vielä äitinsä helmoissa isossa kaupungissa. Dario asuu maaseudulla oman äitinsä vanhassa talossa, jossa hän rakentaa salaista kuurakettiaan. Laukaisu kuitenkin epäonnistuu ja naapurin pelto palaa. Dario halutaan passittaa pakkohoitoon, koska mies on ilmiselvästi vaarallinen ja vainoharhainen.

Koska veljesten isäukko ei ole enää kuvioissa, joutuu mammanpoika Dario lähtemään keskelle ei mitään. Vastoin kaikki odotuksia veljekset bondaavat ja ryhtyvät taisteluun systeemiä vastaan. Mutta vakoileeko joku oikeasti Dariota?

Ennalta-arvattava tarina ei tuo yllättäviä twistejä tai edes alieneita peliin, mutta ainakin pääosakaksikon kemiat kohtaavat hyvin. Kuuraketti voisi hyvin olla suomalainen elokuva, sen verran tutuilta tapahtumat tuntuvat.

Niko Ikonen

Kuuraketti -elokuvan traileri

Lisää luettavaa