Legendat kehässä

GENRE ENSI-ILTA 03.01.2014 TÄHDET

Rocky Balboa ja Kuin raivo härkä -elokuvan Jake LaMotta samassa elokuvassa?

Kyllä, tai ainakin melkein. Sylvester Stallone ja Robert De Niro esittävät ikääntyneitä entisiä nyrkkeilijöitä, jotka palaavat vuosikymmenien jälkeen takaisin kehään ottamaan vielä yhden matsin yleisön pyynnöstä.

Komedian idea kuulostaa hauskalta, mutta toteutus ei toimi. Legendat kehässä on kömpelö ja halpaa televisiosarjaa muistuttava elokuva, joka ei naurata lainkaan. Parasta siinä ovat digitaalisesti luodut kohtaukset, joissa tosiaan näyttää siltä kuin Rocky ja Jake LaMotta ottaisivat matsia. Ne ovat kuitenkin vain alussa nähtäviä pieniä väläyksiä, ja sen jälkeen leffa on yhtä alamäkeä. Legendat kehässä koostuu huonoista vitseistä, teennäisistä kohtauksista ja tylsistä ihmissuhdekuvioista. Lopussa veteraaninyrkkeilijät nousevat odotetusti kehään, mutta siitä ei synny kunnon finaalia.

De Niro yrittää pitää jonkinlaista itseironiaa yllä, mutta Stallone ottaa itsensä liian vakavasti, ja omahyväisyys paistaa koko ajan läpi. Tuntuu siltä, että Stallone ei taivu koomisen kehäraakin hahmoon vaan haluaa väkisin esittää Rockya tai Ramboa sellaisessakin elokuvassa, jossa se ei ole tarkoitus.

Stallonen ja De Niron lisäksi elokuvassa nähdään parikin Oscar-palkittua näyttelijää, mutta yrmyilevä Alan Arkin tai molempien nyrkkeilijöiden exää esittävä Kim Basinger eivät pelasta elokuvaa. Ehkäpä ohjaajaksi olisi pitänyt valita joku muu kuin lähinnä hölmöjä Adam Sandler -komedioita tehnyt Peter Segal.Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat