Lorax

GENRE ENSI-ILTA 30.03.2012 TÄHDET

Kolmiulotteinen digianimaatio Lorax perustuu Dr. Seussin lastenkirjaan. Yhdysvalloissa paremmin tunnettu satusetä on kirjoittanut monia suosittuja tarinoita. Niiden pohjalta on tehty muun muassa elokuvat Grinch, Katti ja Horton.

Yksipyöräisellä mopolla päristelevä Ted-poika (alkuperäisenä äänenä Zac Efron ja suomalaisena Samuel Harjanne) asuu kaupungissa, jossa ei näy lainkaan luontoa ja kasveja. Maailma on muuttunut muoviksi, eikä siitä tunnu kukaan välittävän paitsi Audrey-tyttö (Taylor Swift / Pamela Tola).

Ted on ihastunut Audreyyn, joka haluaisi jonain päivänä nähdä oikean puun. Ted lähtee kaupungista puuta etsimään. Ted kuulee metsässä asuvasta pienestä ja viiksekkäästä Loraxista, joka ei pidä ihmisvieraista. Lorax (Danny De Vito / Mikko Kivinen) on lempeä mutta äkkipikainen hahmo, joka tekee kaikkensa suojellakseen metsäänsä ja sen eläimiä.

Loraxin tuottanut Illumination-animaatioyhtiö on tehnyt myös animaation Itse Ilkimys. Loraxissa nähtävät hahmot ja hauskat vekottimet ovatkin selvästi samaa tyyliä. Osa hahmoista tuo mieleen myös Dr. Seussin kirjojen kuvituksen ja niistä tehdyt aiemmat elokuvat.

Loraxissa on mukana ympäristön suojelusta muistuttava teema, mutta itse tarina olisi voinut olla hauskempikin. Nyt jäädään liiaksi pelkän kuvakerronnan varaan, joka on kyllä taidokasta ja kekseliästä. Kolmiulotteisuuskin tekee vaikutuksen. Hillityn tyylikäs 3D-toteutus ei hypi liiaksi silmille.

Suomalaisina ääninä esiintyvät myös Krista Kosonen Tedin äitinä sekä Anja Pohjola-Sirén isoäiti Normana. Alkuperäisessä versiossa Normaa esittää Tyttökullat-sarjan Betty White.

Jussi HuhtalaElokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat