Luokkakokous 2 – Polttarit

31.10.2016 11:18
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 02.11.2016

Jos piti ensimmäisestä Luokkakokouksesta, myös Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuvalla on mahdollisuutensa. Muuten ei pidä vaivautua.

Jatko-osa on elokuvana ala-arvoinen. Siitä huolimatta elokuvaan on saatu upotettua muutama hauska vitsi. Ajoittain koominen rytmitys toimii, mutta huumorin taso on laskettu niin alas, ettei se vaan naurata.

Ensimmäisen komediapläjäyksen jatko-osa rakentuu hyvin pitkälle Kikkelin (Kalle Lamberg) ympärille. Jo ennestään tuttu kolmikko (Aku Hirviniemi, Sami Hedberg, Jaajo Linnonmaa) toilailee milloin moottoripyöräjengin kanssa, milloin hautajaisissa sikailemassa, ja niin – milloin kaivelemassa ”kuolleen kaverin kikkeliä”. Jos ensimmäisen osan vitsit olivat niin huonoja, että ne ovat jo hyviä, tässä elokuvassa vitsit ovat vain huonoja.

Ohjaaja Taneli Mustonen on kehittynyt elokuvantekijänä, mutta kelvottomasta käsikirjoituksesta ei pysty taikomaan jotain mitä se ei ole. Ainoa henkilö, joka elokuvassa tarjosi nautintoa, oli strippareiden armoille jäänyt hautajaisvieras. Loistava näyttelijä Markku Huhtamo varastaa show’n tuosta vain parin vuorosanan sivuroolissa.

Alapäähuumorissa ei ole vikaa, jos sen tekee hyvin. Myös mauton huumori voi olla hauskaa, mutta samoista syistä. Jatko-osan kanssa tuli tietysti kiire, kun ensimmäinen menestyi niin hyvin, että täytyi takoa vielä kun rauta oli kuuma ja pukata kakkonen ulos heti. Mikäli Luokkakokouksia tulee tätä tahtia, niin vuoteen 2019 sarja on kerännyt itselleen täydet viisi tähteä.

 

Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuvan traileri

Lisää luettavaa