Luokkakokous

GENRE ENSI-ILTA 25.02.2015 TÄHDET

Naurattaminen vaatii taitoa. Luokkakokous-elokuvan pääsankarit ovat omilla tahoillaan kyenneet luomaan hauskoja hetkiä niin radiossa, livenä kuin tv:ssäkin. Tällä kertaa osasten summa vaan ei ole edes lähelläkään yhden henkilön soolosuoritusta.

Kolme kaverusta (Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg) saavat kutsun luokkakokoukseen. Tarkoituksena lienee verestää silmämunia ja muistojakin siinä ohessa. Kaiken pitäisi olla niin kovin otollista hauskoille sälleille ja riemukkaille källeille, mutta kun vaan ei ole.

Ensimmäinen puolituntinen etanoituu ohi typerryttävässä epäuskossa. Eikö tämä sekundasirkus millään ota tuulta alleen? Moskaan pirskotettuina osaavatkin näyttelijät (Pirkka-Pekka Petelius, Santtu Karvonen) vaikuttavat täydellisiltä noviiseilta. Dialogi on kankeaa, kohtaukset huonoja ja vitsit… Niin, ne vitsit. Niitä tuskin huomaa kaiken muun ankeuden keskeltä, eivätkä ne edes hymyilytä.

En ole nähnyt tanskalaista alkuperäisteosta, eikä Suomi-versio innosta sen katsomiseen.

Koko kokemuksen ”hauskin” osuus on alkuun esitettävä Elokuvasäätiön klippi, jossa mainostetaan tukea kotimaiselle elokuvalle. Niin, me siis pelaamme innokkaasti pelejä, joista todistetusti ei voi jäädä voitolle, ja näistä kertyvillä muhkeilla voitoilla rahoitetaan Luokkakokouksen kaltaisia taidepläjäyksiä. Veroja ei voi välttää, mutta lottoaminen on sentään vielä vapaaehtoista.


Aiheeseen liittyvät elokuvat