Madagascar 2

21.11.2008 00:00
  MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

  Viihdyttävä mutta yllätyksetön animaatiojatko-osa tarjoaa vain muutaman timanttisen kohtauksen.

  Vuonna 2005 julkaistun Madagascar-hitin jatko-osa alkaa suoraan siitä, mihin ensimmäinen elokuva päättyi. Tapaamme New Yorkin eläintarhasta autiolle Madagaskarin saarelle haaksirikkoutuneet vanhat tuttavuudet: leijona Alexin, seepra Martyn, kirahvi Melmanin, virtahepo Glorian ja tietysti pingviinit. Eläinjoukkion seikkailu jatkuu, kun he rysähtävät kotiinpaluumatkallaan keskelle savannia.

  Shrekistä tuttuun tyyliin Madagascar 2 yhdistää yllätyksettömästi kohelluskomiikan, verbaaliset nokkeluudet ja perinteisen perhe-elokuvasanoman. Ensimmäisestä osasta ylipursuvia, puuduttavan loputtomia popkulttuuriviittauksia on onneksi vähennetty. Aikuiskatsojien iloksi ohuisiin päähahmoihin pumpataan eloa syventymällä hiukan niiden sielunelämään. Lystikkään juonikas mafioso-pingviinijengi kuitenkin varastaa show’n elokuvan ainoissa aidosti loistavissa kohdissa. Viihdyttävän keskivertokomedian tietokoneanimaatiojälki on tyypillisen tasokas: kaunis ja kirkas, mutta myös turhan kliininen.

  Suomeksi puhutun version äänityö on sujuvaa, mutta erityisesti Antti Pääkkösen tulkitsema svengaava kuningas Julien (alkuperäisäänenä Sacha Baron Cohen) hoipertelee toisinaan rasittavuuden puolelle. Elokuvadubbaajana ensimmäistä kertaa esiintyvä HIM-yhtyeen Ville Valo on hupaisa machona Moto Moto -virtahepona (alkuperäisäänenä Will.i.am).

  Lisää luettavaa