MC Helper beKINGs

GENRE ENSI-ILTA 22.04.2022 TÄHDET

Tämähän on vielä huonompi kuin Kummeli tai Uunot tai Pekko Aikamiespojat. (Ikäraja K-12)

Sketsiryhmä Biisonimafian MC Helper -lyhäreihin perustuva esiosa kertoo, kuinka aikuisten äijien oma mopojengi perustetaan ja miten sen tarina alkaa. Vuosina 2015, 2016 ja 2018 julkaistut lyhärit ovat keränneet miljoonia katselukertoja, ja Biisonimafian poppoo onkin suosituimpia moderneja kotimaisia komediaryhmiä. Ilmeisesti MC Helper beKINGs -elokuvalle on siis ollut kysyntää.

Elokuva kertoo Räkästä (Kaitsu Walfrid Rinkinen), joka kuskaa mopedillaan pitsoja. Työhommat menevät kuitenkin päin helvettiä ja pomo (Jenni Kokander) ottaa pultit. Räkä on onnekseen tavannut mopomiitissä Liiman (Janne Kaperi), joten mopoharrastus voi jatkua. Kaksikko perustaa Köntsän (Tatu Sinisalo) kanssa MC Helper -nimisen mopokerhon tähtäimessään ykkössija legendaarisista Harjuajoista.

Kilpaileva mopojengi MC Mustakäsi ja sen pomo (Tommi Korpela) sekä ykköskuski Spägä (Joel Hirvonen) ovat kuitenkin sotajalalla MC Helperin mopoäijien kanssa. Oman sotkunsa tuo Herkku (Celin El Azizi), joka vaikuttaa pelaavaan likaista peliä Helperin jätkien kanssa.

Tehdään se nyt kerralla selväksi: tämän elokuvan paikka ei ole valkokankailla. Sille sopiva vertauskohta on Mika ja Pasi Kemmon ohjaama legendaarinen Ponterosa – tosin sillä erotuksella, että Ponterosa on ihan rehellistä paskaa, kun taas tämä pökäle on vain naamioitunut elokuvaksi.

En vain pääse mitenkään sen yli, että yli kolmekymppiset miehet larppaavat teini-ikäisiä mopojonneja. Biisonimafian sketsiviihde on kuin lapsille kesytettyä Kummelia – ja Kummeli itsessään on jo perheystävällistä kevytviihdettä – johon on sekoitettu jotain Pekko Aikamiespoikaa ja kevyttä uunoilua. Hyvin sovinnaista ja kivaa yläastehuumoria.

Myönnetään, myönnetään. En kuulu Biisonimafian kohdeyleisöön, mutta annoin elokuvalle ihan oikean mahdollisuuden ilman negatiivisia ennakko-odotuksia. Silti elokuva nauratti vähemmän kuin infernaalisen kammottava Fingerpori-elokuva – ja sehän ei naurattanut kertaakaan.

Ehkä olen vain aivan liian idiootti ymmärtääkseni näinkin hienoa huumoria? ”Kriitikko oli taas väärässä, MC Helper beKINGs on vuoden hauskin komediatapaus!” Siitä suora lainaus elokuvan mainoksiin, olkaapa hyvät, Episodi tarjoaa tämän ilmaiseksi. Tämä on huonoimpia koskaan näkemiäni elokuvia.

Niko Ikonen


YouTube video