Mitäs me spartalaiset

GENRE ENSI-ILTA TÄHDET

Laiska parodia 300-elokuvasta on suunnattu lähinnä Seiskan lukijoille ja huumorintajuttomille.

Vanhaan hyvään aikaan parodiaelokuvat käsittelivät lajityyppejä, eivät suoraan jotain tiettyä elokuvaa. Myöhemmistä, suoremmistakin parodioista löytyi elokuvansa katsoneille pari hauskaa pilaa. Nykyään, oli alkuteoksen nähnyt tai ei, parodialeffat eivät naurata kirveelläkään.

Mitäs me spartalaiset on suora parodia viime vuoden kassamagneetista 300. Elokuvan äärioikeistolaisessa miehistelyssä olisi kyllä ollut jotain parodian ainestakin. Mutta ikävä kyllä parodiaversion kirjoittaneet Jason Friedberg ja Adam Seltzer eivät oikeastaan löytäneet elokuvasta mitään muuta naureskelun aihetta kuin elokuvan homoeroottisen vireen. Kukapa olisi uskonut?!

Muutoin vitsit koostuvat lähinnä 300:n juonen muuttamisesta joksikin suosituksi tv-sarjaksi tai mainokseksi. Jotta parodioinnin kohde ei menisi yleisöltä ohi, se yleensä vielä ilmoitetaan yleisölle. Älyttömän oivaltavana vetona mukana on myös aina niin omaperäisiä Paris Hilton ja Britney Spears -vitsejä. Lopussa sekaan heitetään myös muista menestyselokuvista hahmoja, kuten Hämähäkkimies ja Megatron. Tämä lienee tehty ihan vain siksi, että hahmot saisi ympättyä elokuvan mainosjulisteeseen. Mitään hauskaa niilläkään ei saada aikaan.

Arvostelun voi summata, kuten elokuvantekijätkin, varastamalla muualta. Hulluutta? Ei, TÄMÄ ON ROSKAA!