Nightmare 2 – Painajainen jatkuu

2.12.2014 10:36
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 03.12.2014

Salatut elämät -sarjaan perustuva elokuva on täällä taas. Ensimmäinen osa Nightmare – Painajainen merellä oli yleisömenestys, joten on syytä olettaa, että myös jatko-osalle löytyy katsojia. Voi vain toivoa tekijöiden olleen liikkeellä kieli poskessa -meiningillä, sillä sellainen vaikutelma lopputuloksesta syntyy. Elokuvaan tuskin on tarkoituskaan suhtautua vakavasti. Mikäli historia toistaa itseään on fanien antama vastaanotto varmasti innostunut. Erityisesti nuorten katsojien uskollisuutta Salkkareita kohtaan voisi kuvailla ilmiömäiseksi. Salkkarit on säilyttänyt suosionsa ja miljoonayleisöt vuodesta toiseen eikä tässä kohtaa kriitikoiden mielipiteillä arvattavasti ole paljoakaan merkitystä.

Ohjauksesta vastaa myös ensimmäisen osan ohjaajana toiminut Marko Äijö. Pääosissa nähdään ensimmäisestä elokuvasta ja itse sarjasta tuttuja henkilöhahmoja. Mukana on myös pitkän linjan Salkkarit-tähti Tommi Taurula. Hänen näyttelemänsä Kari Taalasmaa on ollut mukana sarjassa jo ensimmäisestä tuotantokaudesta lähtien. Komediallisessa trillerissä Peppi (Sara Parikka) ystävineen matkustaa lomasaarelle viikonlopun viettoon. Menneet tapahtumat painavat Pepin mieltä ja rentoutuminen on vaikeaa. Pepin pelot osoittautuvat todeksi, kun saarella alkaa tapahtua outoja. Laivalla alkaneen painajaisen jatkuessa kaikki joutuvat pelkäämään henkensä puolesta.

Tekijät ovat selvästi Scream– ja Tiedän mitä teit viime kesänä -elokuvasarjansa nähneet. Tarina on heppoinen ja viitteellisyys aiemman osan tapahtumiin runsasta. Elokuvan katsominen ei käynyt tylsäksi, mutta kahden tähden antaminen tuntuisi jo liioittelulta. Kliseinen juoni ja kömpelö dialogi olivat hämmentävää seurattavaa. Alkuasetelma saariston miljöössä on sinänsä potentiaalinen, mutta erityisesti loppua kohden tapahtumat menevät täysin överiksi, eikä menosta saa irti jännitystä tai edes huumoria. Kepeän viihteen ja tietysti Salkkarien ystäville elokuva saattaa toimia.

Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvan traileri

Lisää luettavaa