Odottamaton ehdotus

GENRE ENSI-ILTA TÄHDET

Pätevä romanttinen komedia, jossa osataan jaella myös kirpeää huumoria ennalta-arvattavuuksien joukkoon.

Sandra Bullock on jäänyt yleisön mieliin erityisesti komediarooleistaan, vaikka hän on tehnyt urallaan elokuvia toiminnasta draamaan. Odottomattomassa ehdotuksessa hän palaa romanttisten komedioihin pariin tällä kertaa nuoren ja vetävän Ryan Reynoldsin vastaparina. Reynolds on myös tullut tunnetuksi komedioistaan vaikka on viime vuosina laajentanut repertuaariaan niin toiminnan (Blade: Trinity, X-Men Origins: Wolverine) kuin draaman (Tulikärpäsiä puutarhassa) suuntaan.

Bullock näyttelee tiukkaa uranaista Margaret Tatea, jota koko toimisto pelkää ja jonka suurimpana uhrina on hänen miespuolinen assistenttinsa Andrew Paxton (Reynolds). Jostain syystä muuten huippupätevä uranainen on laiminlyönyt maahanmuuttoasiansa ja kanadalaisena häntä uhkaa nyt karkoitus USAsta ja työskentelemästään firmasta. Estääkseen karkoituksen Margaret keksii romanssin ja avioliittoaikeet sihteerinsä kanssa. Andrew näkee tässä tilaisuuden saada vihdoin ansaitsemansa ylennyksen.

Pariskunta lähteekin oitis Alaskaan kertomaan Andrewn perheelle kihlauksestaan. Vastassa on koko liuta perheangsteja, joita orpo Margaret muistaa luonnollisesti kaivanneensa. Vaihtelua suhteellisen yksinkertaiseen romanttisen komedian juoneen tuovat hyvät näyttelijäsuoritukset. Niin Bullock kuin Reynolds eivät pelkää välillä kitkerääkin huumoria vaikka mukaan on myös tungettu muutama pakkohauska kohtaus. Lisäväriä tuo Tyttökullista tuttu Betty White Andrew’n 90-vuotiaan isoäitinä, joka ei pelkää sanoa mielipiteitään.


Aiheeseen liittyvät elokuvat