Pitch Perfect 3

GENRE ENSI-ILTA 05.01.2018 TÄHDET

Lähes käsikirjoittamaton, löysästi käsiteltyjen juoniaihioiden yhdistämä kooste a cappella -covereita onnistuu jollain käsittämättömällä tavalla viihdyttämään.

 

Pitch Perfect 3 on tapauksia, joita ei millään ilveellä pysty kutsumaan hyväksi elokuvaksi, mutta jonka parissa viihtyy siitä huolimatta. Kyseessä ei ole ”niin huono, että se on jo hyvä” -tapaus, vaan Pitch Perfect 3 on vailla mitään kunnianhimoa kokoon hutaistu rytmitön ja juoneton sekasotku. Silti siinä on sen verran energiaa ja takavasemmalta yllättäviä, ääneen naurattavia letkautuksia, että puolitoistatuntinen sujuu kivuttomasti.

A cappella -ryhmä Bellasin nuoret naiset ovat valmistuneet koulusta, mutta ura – tai edes elämä – eivät ole lähteneet liikkeelle. Kun ryhmä puolivahingossa kohtaa, he tarttuvat tilaisuuteen ja lähtevät kiertueelle viihdyttämään jenkkisotilaita eurooppalaisissa tukikohdissa.

Mukana on tietysti taas kisailua muiden ryhmien kanssa, potentiaalista romanssia ja uralupauksia – ja myös outo rikosjuoni. Kaikki on kuitenkin vain täytettä toiminnan pysäyttävien musiikkiesitysten välissä. Onneksi niistä löytyy pari kiinnostavaakin sovitusta.