Pokémon Detective Pikachu

Riemastuttava, söpö ja viihdyttävä Pokémon-elokuva nousee videopelielokuvagenren kiistattomaksi ykköseksi.

7.5.2019 19:00
MAA / VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 10.05.2019

Varmasti monelle tuttu japanilainen pelisarja Pokémon on noussut lähivuosina maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Muutaman vuoden takainen Pokémon Go täytti suurkaupunkien kadut oman elämänsä Pokémon-kouluttajilla. Hillittömään suosioon noussut peli osoittaa vielä tänäkin päivänä elonmerkkejä, eikä suosio näytä hiipuvan – ei ainakaan tämän elokuvan jälkeen.

Pokémon Detective Pikachu kertoo tarinan Timistä, joka lähtee selvittelemään isänsä mystistä katoamista ja törmää sattumalta matkan varrella kofeiiniaddiktoituneeseen puhuvaan Pikachuun. Epätodennäköisen parivaljakon kemiat toimivat, ja Ryan Reynoldsin esittämä Pikachu laukaisee ilmoille useita Deadpool-sävytteisiä vitsejä, jotka joko naurattavat tai herättävät myötähäpeää.

Elokuvan henkilöhahmokaarti on yllättävän pieni ja puutteellinen. Tim on ainoa ihmishahmo, joka tuntuu merkitykselliseltä, sillä esimerkiksi Kathryn Newtonin esittämä Lucy jää todella ontoksi ja tylsäksi hahmoksi. Näyttelijöiden sekaan on myös upotettu Rita Ora, jonka roolihahmo tuntuu laiskalta cameolta, sillä hahmolla on ruutuaikaa vain muutama minuutti.

Tarinallisesti elokuva ei tarjoa mitään uutta. Pääpahis on ennalta-arvattava, ja elokuva tuntuu osittain jopa toisinnolta Zootropolis – eläinten kaupunki -animaatiosta. Leffan vahvin puoli ei siis ole tarina, vaan mieletön silmäkarkki: Pokémon Detective Pikachu nimittäin herättää taskumonsterit eloon näyttävästi.

Söpöt, karvaiset ja huvittavat Pokémonit ovat ehdottomasti elokuvan kantava voima. Hahmot todella heräävät eloon valkokankaalla, sillä elokuvan efektit ovat huippuluokkaa. Suomujen peittämä Charizard ja limainen Magikarp sekä muut Pokémonit ovat kaunista katseltavaa, jossa silmä lepää.

Lisäpisteet elokuva ansaitsee jumalaisesta 3D-konversiosta, joka tuo Pokémon-hirviöt silmien eteen.

Pokémonille olennaisesti elokuva sisältää myös taistelukohtauksia – ja vielä fantastisia sellaisia. Pokémon-hirviöiden voimat ovat värikkäitä ja jopa riemastuttavia valkokankaalle projisoituna. Väkivaltaa ei myöskään vedetä överksi, vaan se pysyy tutulla ja turvallisella Pokémon-tasolla.

Vaikka elokuva ei ole mikään mestariteos, niin sen ihanat Pokémon-hahmot, fantastinen tietokonegrafiikka ja yleinen viihdyttävyys nostaa sen helposti parhaaksi videopelielokuvaksi, jota kehtaa suositella kaikille, jotka ovat tutustuneet Pokémon-mytologiaan edes hieman.

Pokémon Detective Pikachu -elokuvan traileri

Lisää luettavaa