Puu

23.2.2011 10:26
MAA / / / VUOSI GENRE ENSI-ILTA 25. helmikuuta

Suru iskee Australian syrjäseudulla asuvaan nelilapsiseen perheeseen. Äiti käpertyy omaan masennukseensa, ja lapset jäävät lähes omilleen käsittelemään vaikeita asioita.

Kahdeksanvuotias Simone-tyttö kehittää jättimäisestä pihapuusta mielikuvitusystävän ja onnistuu kuin huomaamatta kietomaan muutkin perheenjäsenet kutomaansa fantasiaan.

Takertumalla kukin omalla tavallaan vaihtoehtoiseen todellisuuteen äiti ja lapset voivat jatkaa elämää kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jokainen on samalla kokenut isomman tai pienemmän itsenäistävän sysäyksen. Helpotuksen tuoneesta fantasiasta muodostuu kuitenkin myös uhka perheen tervehtymiselle, kun symbolista tulee entiseen takertujien tyranni.

Julie Bertuccellin hienovarainen ohjaus sekä varsinkin äitiä esittävän Charlotte Gainsbourgin ja Simonea näyttelevän Morgana Daviesin suoritukset luovat realistisen maailman, jossa katsoja silti ymmärtää perheen takertumisen omalaatuiseen ajatusleikkiin ilman suoria viittauksia mihinkään yliluonnolliseen.

Bertuccelli ei pyrikään kertomaan selkeitä ratkaisuja tekevää romanttista draamaa, vaan Puu on lähes mietiskelevä perheen selviytymistarina. Sellaisena se miellyttää laadukasta katsottavaa etsivää, mutta jää monine irrallisilta tuntuvine kohtauksineen myös hieman ilmaan leijumaan.

Jouni Vikman

Tähdet: ★★★

Puu – Traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa