Rocky Balboa

5.1.2007 00:00
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 05.01.2007

Kuusikymppinen Sylvester Stallone palaa vanhojen hittiensä äärelle kuudennella ja viimeisellä Rocky -elokuvalla. Ajatus uudesta Rockysta tuntui vitsiltä, mutta lopputulos ei ole hullumpi.

Stallone käyttää hyväksi omaa ja hahmonsa ikääntymistä. Rocky Balboa on tarina vanhentuneesta, rauhan itsensä kanssa tekevästä nyrkkeilijästä, ei ikinuoruuden illuusiota elävästä toimintasankarista.

Ravintolaa pyörittävä Rocky on jäänyt leskeksi muutama vuosi sitten. Hiljaiselo päättyy, kun urheilukanava järjestää virtuaaliottelun Rockyn ja raskaan sarjan hallitsevan maailmanmestarin välille. Rocky voittaa leikkiottelun ja promoottorit saavat idean houkutella kehäraakki todelliseen hyväntekeväisyysmatsiin.

Vastahakoinen Rocky näkee ottelun tilaisuutena karkottaa demonit, jotka ovat riivanneet häntä vaimon kuolemasta lähtien.

Mukana on ehkä liikaa patetiaan taipuvaa draamaa sekä turhia nostalgiaviittauksia, jotta lopputulos olisi aidosti kehuttava. Elokuvasta välittyy melankolianhäivähdys, joka syntyy tiedostamisesta, että tässä tämä nyt sitten on.

Lisää luettavaa