Se mieletön remppa

Mikäli Luokkakokousten suosiosta voi jotain päätellä, samaan muottiin tehty kopio 1980-luvun Tom Hanks -komediasta on varma hitti.

19.2.2020 11:37
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 19.02.2020

Kyllä kansa tietää! Se mieletön remppa on nimittäin Luokkakokous-tekijöiden uusi kreisikomedia, jossa nähdään Sami Hedberg näyttelemässä ei yhtä tai kahta hahmoa, vaan hän on seitsemän eri stereotyyppistä hassunhauskaa Putous-tyyppiä. Hahmoista löytyy hieman rasismia, vähän transfobiaa, ripaus homofobiaa ja kaipa sieltä kaikkia muitakin fobioita löytyy, jos psykologi pystyisi tämän elokuvan analysoimaan joutumatta itse psykoanalysoitavaksi.

Ennustus: leffasta tulee aivan älytön hitti! Siis sellainen ”prööt höhöhö tiiättekö semmonen tutuu tutuu prööt prööt tööt maha haha” -hitti, että katsojat jaksavat nauraa sitä aina seuraavaan Luokkakokoukseen saakka. Haha! Katsojia ainakin 400 000, haha!

Leffa perustuu norjalaiskomediaan vuodelta 1972. Norjalaiset tekivät siitä uuden version pari vuotta sitten. Tom Hanksin hauska Rahareikä-komedia (1986) on taas norjalaisleffan epävirallinen remake, vaikka virallisesti se onkin remake vuoden 1948 Sekamelskahuvilasta. Sekavaa.

Norjaversioita emme ole nähneet, mutta ainakin suomiversio on paikoittain jopa kohtaus kohtaukselta varastettu suoraan Hanksin kohelluksesta. Ilmeisesti jonnet ei muista.

Pariskuntaa näyttelevät Hedberg ja Kiti Kokkonen perivät ränsistyneen kartanon ja joutuvat ottamaan sen korjausta varten mojovan lainan. Raha kerää paskakärpäsiä, remppa menee päin helvettiä, liitto rakoilee, viina maistuu, kompuroidaan ja miten niiden nyt sitten käykään?

Elokuva on varmasti ratkiriemukasta katsottavaa, mikäli on A) Sami Hedberg -fani, B) pitää Kiti Kokkosesta, C) nauttii Luokkakokouksista, D), on Sami Hedberg -fani ja E) Sami Hedberg tiiättekö tekee hassuja kokovartalomiesjuttuja tässä! Prööt.

Se mieletön remppa -elokuvan traileri

Lisää luettavaa