Spirit – Kesyttämätön

GENRE ENSI-ILTA 21.07.2021 TÄHDET

Tutuilla poluilla kuljetaan taas, mutta eiköhän Spirit ole pakkokatsottavaa perheen heppatytöille ja -pojille.

DreamWorks Animation julkaisi vuonna 2002 Spirit – Villi ja vapaa -nimisen animaatioelokuvan, joka kertoi hurjasta Spirit-hevosesta ja nuoresta intiaanipojasta. Kaksikko päätyy keskelle hurjaa seikkailua, jonka varrella he joutuvat taistelemaan niin armeijaa kuin luonnonvoimia vastaan. Elokuvasta tuli melkoinen hitti.

Netflix teki elokuvan pohjalta sarjan, jota esitettiin vuosina 2017–2019. Nyt tämän sarjan pohjalta on tehty uusi elokuva, Spirit – Kesyttämätön. Animaatioelokuvan ovat ohjanneet Elaine Bogan ja Ennio Torresa.

Nuori meksikolaistyttö Lucky asuu Cora-tätinsä luona, koska menetti äitinsä nuorella iällä. Isä meni rikki, eikä pystynyt huolehtimaan tyttärestään. Cora-täti on tehnyt parhaansa kasvattaakseen tytön, mutta villi ja vapaa Lucky ei oikein sopeudu kaupunkielämään.

Lopulta Lucky on pakko viedä Miraderon pikkukaupungissa asuvalle isälleen. Cora on saanut tarpeekseen tytön temppuilusta. Hän ei enää pysty vahtimaan tyttöä.

Lucky ei tunnu sopeutuvaan myöskään pikkukaupungin elämään, joten hän ajautuu taas vaikeuksiin. Onnekseen Lucky ystävystyy Abigailin ja Pru’n kanssa. He ovat varsinaisia mestariratsastajia. Samalla hän tapaa Spiritin, vahvan ja villin mustangin.

Vauhdikas seikkailu käynnistyy, kun joukko pikkurikollisia tahtoo vangita Spiritin lauman ja myydä hevoset. Kolme tyttöä vastaan rosvot kuulostaa melko pahalta yhtälöltä. Miten tyttöjen ja Spiritin lopulta käy?

Tarina on tuttua tavaraa. Lapsille opetetaan yhteistyön ja kunniallisuuden voittavan pahan voimat. Luontoakin kannattaa arvostaa ja kunnioittaa. Kesyttämätön on kuitenkin ihan pätevä seikkailuelokuva. Ehkä hieman hengetön, mutta toimii varmasti kaikille pienille heppatytöille ja -pojille menevänä viihteenä.

Suomenkielisinä ääninä kuullaan muun muassa poppitähti Viiviä, joka esittää Luckya. Abigailia ja Pru’ta esittävät Esteri Seppälä ja Yasmine Yamajako.


YouTube video