Superclásico

13.12.2011 20:42
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 16.12.2011

Keski-ikäinen tanskalaismies Christian (Anders W. Berthelsen) kokee karun kohtalon: Anna-vaimo (Paprika Steen) muuttaa työn perässä Buenos Airesiin, missä hän rakastuu komeaan tähtihyökkääjä Juaniin (Sebastián Estevanez). Tappiollista viinikauppaa pyörittävä Christian vyöryy kohti masennusta ja alkoholismia. Tappiota rakkaudessa hän ei hyväksy, vaan lähtee parin teini-ikäisen Oscar-pojan kanssa Argentiinaan Annan luokse. Tekosyynä toimii avioeropaperien allekirjoittaminen, mutta todellinen motiivi on rakkaan kotiin tuomisessa.

Paikallisten jalkapallojoukkueiden Boca Juniorsin ja Riverplaten välinen ottelu, Superclásico, ei ole ainoa jo valmiiksi kuumaa ilmastoa läkähdyttävä tekijä: Christianin ja latinorakastajan Juanin välinen suhde ajautuu pinnistellystä sivistyneisyydestä avoimeen sodankäyntiin.

Romanttisten komedioiden vakiokuvion käsittely on pätevää vaikka ei yhtä oivaltavaa kuin muut tapahtumat. Näihin lukeutuvat Oscarin hämmentävä romanssi argentiinalaisneidon kanssa ja Christianin kielirajat ylittävät baarikeskustelut viineistä.

Elokuva on osan aikaa romanttinen komedia ja välillä uskottava draama, mutta silti Superclásicon mainittavin ominaisuus on maailman hienovarainen vinksahtuneisuus, joka tekee siitä kevyen farssin. Hahmojen karrikoidun ylilyödyt ja nolostuttavat teot ovat uskottaviin hahmoihin yhdistettyinä hauskoja.

Pintapuolisesti lainataan Amélieta silloin, kun kertojaääni satuilee hahmojen aikaisemmista teoista ja aatteista humoristisesti leppoisen musiikin soidessa.

Selvästi koomisinta osastoa elokuvassa on Fingerporin Rivo-Riitan sielunsukulainen, hävytön ja iäkäs kodinhoitaja. Loppua kohti hän paljastuu verrokkiaan todellisemmaksi hahmoksi. Filosofian apatisoima teinipoika Oscar tuo mielikuvan Michael Cerasta esittämässä Little Miss Sunshinen hiljaisuusvalan vannonutta Dwayne-poikaa.

Harmillisesti elokuvan loppu ei ole aivan yhtä riemastuttava kuin elokuvan parhaat hetket, mutta tyydyttävä se on silti.

Superclásico -elokuvan traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa