Superhero Movie

11.4.2008 00:00
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 11.04.2008

Supersankariparodia hölmöilee mm. Spider-Manin ja X-Menin kustannuksella. Kiimaisen sudenkorennon puraisema koulunörtti saa supervoimia. Vitsit eivät osu, eikä Leslie Nielsen yksin pelasta koko elokuvaa. Pamela Anderson vilahtaa mukana, mutta suurimmaksi osaksi näkymättömänä.

Scary Movie 3:n ja 4:n käsikirjoittanut ja supersankariparodia The Specialsin ohjannut Craig Mazin käy jälleen supersankarien kimppuun. Mazin tuntuu mieltyneen aiheeseen, mutta ei kuitenkaan onnistu keksimään supervoimista mitään hauskaa. Superhero Moviessa vain kopioidaan Spider-Manista tuttuja gageja, vaikka ne itse asiassa ovat Spider-Manissa hauskempia.

Kouluretkellä laboratoriossa Rick Rikeria (Drake Bell) puree geeneiltään yliviritetty sudenkorento. Rick saa ihmeellisiä supervoimia ja ryhtyy supersankariksi nimeltä Dragonfly. Samaan aikaan Tiimalasi-niminen superrikollinen (Christopher McDonald) suunnittelee kaupunkilaisten massamurhaa. Tiimalasin lisäksi Rickille aiheuttaa päänvaivaa koulukiusaaja sekä naapurin unelmablondi Jill Johnson (Sara Paxton). Eikä umpitohelo Rick ole täysin syytön kun hänen setänsä ja tätinsä (Leslie Nielsen ja Marion Ross) passitetaan vuorotellen sairaalaan.

Vankka nojaaminen Spider-Man-elokuvaan auttaa peittämään sen kuinka vähän Superhero Moviessa on omia ideoita. Käsikirjoituskammiossa ei ole tämän kanssa hikoiltu. Naurua revitään pääosin törmäilyistä ja väärinkäsityksistä, mutta vitsit tuppaavat jäämään puolitiehen. Ainoastaan kohtaus, jossa tädin piereskely keskeyttää lemmenparin, on tiristetty viimeistä vitsiä myöten tyhjäksi. Eddie Murphy on jo tehnyt samat jutut moneen kertaan ja paremmin, mutta pieruhuumorin ystävä ei malta olla nauramatta.

Ainoat syyt Superhero Movien katsomiseen ovat supersankarihulluus sekä elokuvassa hervottomasti Tom Cruisea imitoiva Miles Fisher.

Petri Hannini

Lisää luettavaa