Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

1.6.2016 10:59
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 01.06.2016

Pari vuotta sitten teattereissa nähtiin hassun hauska räiskintätoimintaleffa Teenage Mutant Ninja Turtles, josta Episodi totesi: ”Hyväksi elokuvaksi sitä ei missään nimessä voi kutsua, mutta sen hyper-energinen mekastusmeno estää ajattelemasta sen lukemattomia puutteita ennen kuin vasta jälkikäteen”. Oli se sitten hyvä tai paha asia, niin jatko-osasta Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows voi sanoa täsmälleen samaa, vaikka ohjaaja on vaihtunut Jonathan Liebesmanista (Titaanien raivo) Dave Greeniin (Earth to Echo). Ohjaajia enemmän näihin tekeleisiin on lyönyt leimansa mega(stus)tuottaja Michael Bay.

Edellisessä elokuvassa telkien taakse toimitettu superrikollinen Silppuri suunnittelee pakoa, ja saa siihen apua toisessa ulottuvuudessa maailmanvalloitusta suunnittelevalta limalonkeroilkimykseltä, Krangilta. Krangin mutatoivan ihmeaineen avulla Silppuri luo avukseen pari TMNT-sarjakuvista ja -sarjoista tuttua ihmiseläinilkimystä. Muista lähdemateriaaleista on tuttu myös mukaan kuvioihin saapuva, Megan Foxin esittämän April O’Neilin huomiosta kilvoitteleva Casey Jones. Tätä esittää Arrow-sarjan Stephen Amell.

Mutanttikilpparit piilottelevat edelleen ihmisiltä viemäritukikohdassaan taistellen oikeuden puolesta vain yöaikaan. April toimii heidän kontaktinaan, ja sankaritekojen kulissiksi on ryhtynyt parrasvalojen paisteesta nauttiva Vern Fenwick (Will Arnett). Krangin ihmeaine aiheuttaa sankareiden välille juopaa, kun osa heistä haluaisi käyttää sitä muuttaakseen itsensä ihmismäisemmiksi. Eripura on voitettava, jotta tiimi pystyisi estämään Silppurin ja Krangin ilkeät aikeet.

Kovin omaperäistä ei meno siis ole, mutta juoni onkin puhtaasti sivuseikka. Pääasia on, että koko ajan tehdään jotain coolia, esimerkiksi Casey Jonesin osoittautuessa ninjatkin päihittäväksi jääkiekkomestariksi. Jos pitää siitä, että isoja ja pieniä asioita menee koko ajan rikki, istuin tärisee jatkuvasti bassojytkeestä ja pitkästä aikaa oikein käytetty 3D-kuva sylkee tavaraa silmille tai aiheuttaa korkean paikan kammoa, on Out of the Shadows myös nappivalinta.

Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvat eivät ulkoasultaan tai sisällöltään (tai sen puutteelta) eroa Bayn luotsaamasta toisesta jättifranchisesta, Transformerseista. Mutta TMNT:n tuhokohelluksesta voi sanoa jotain, jota Transformerseista ei: järjettömimmilläänkin se on mukaansatempaavan hauskaa.

 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows -elokuvan traileri

Lisää luettavaa