The Flash

Onko The Flashista yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmaksi supersankarielokuvaksi? Ainakin Ezra Miller on syntynyt Salaman rooliin. (Ikäraja K-12)

13.6.2023 18:55
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 14.06.2023

Kaikkien aikojen paras supersankarielokuva! Paras DC-elokuva koskaan! Näin It – Se -ohjaaja Andy Muschiettin multiversumirymistely The Flashia hehkutettiin huhtikuun lopulla julkaistuissa ennakkoreaktioissa. Kieltämättä sitä itsekin innostui niistä. Onko Zack Snyderin käynnistämä supersankariuniversumi DCEU saatu vihdoin ja viimein oikeille uomilleen useamman melko turhanpäiväisen elokuvan jälkeen?

Noh, kyllähän The Flash on todella hyvä elokuva, mutta ei missään nimessä kaikkien aikojen parhaita supersankarileffoja. Harmi vain, kun sen tähti Ezra Miller ryvettyi rötöstelyissä, pahoinpitelyissä ja kulttimenoissa koronavuosina 2020–2022, eikä tyypin jatkosta James Gunnin ja Peter Safranin johtamassa uudessa DC-elokuvauniversumissa ole varmuutta. Miller on nimittäin erinomainen tuplaroolissaan omituisena Barry Allenina/The Flashina.

Barryn isää (Ron Livingston) syytetään perheen äidin (Maribel Verdú) murhasta. Barry tietää, etteivät syytteet pidä paikkansa, mutta edes Bruce Wayne/Batman (Ben Affleck) ei pysty todistamaan toisin. Barry keksii sattumalta uuden tempun voima-arsenaalistaan. Hän pystyy palaamaan ajassa taaksepäin. Batman varoittaa Barryä olemaan kajoamatta aikajatkumoon, koska siitä ei seuraa mitään hyvää.

Eihän hölmöilevä Barry varoituksia usko, ja pian hän jo kirmaa kohti menneisyyttä. Barry tajuaa nopeasti virheensä: hän on väärässä universumissa. Tulevaisuuden Barry tapaa Barry-variantin, jonka äiti on elossa, mutta ei ole juuri sen takia saamassa supervoimiaan.

Tulevaisuuden Barry auttaa teini-Barrya saamaan voimansa, koska Man of Steel -elokuvassa (2013) nähty kenraali Zodin (Michael Shannon) hyökkäys käynnistyy hetkenä minä hyvänsä. Ikävä kyllä tulevaisuuden Barry menettää samalla voimansa ja jää täysin noviisi-Barryn armoille.

Mitä tekee tulevaisuuden Barry? Ottaa tietenkin yhteyttä muihin Justice Leaguen jäseniin. Järkytys on suuri, koska tästä universumista löytyvät vain Supergirl (Sasha Calle) sekä Michael Keatonin esittämä eläköitynyt hippi-Batman. Maailman, ellei jopa koko multiversumin kohtalo jää tämän rähjäisen poppoon harteille.

The Flash on hauska ja samalla yllättävän koskettava elokuva. Siinä nähdään myös jättimäisiä yllätyksiä, jotka liittynevät Gunnin ja Safranin DC-universumiin. Gunnin DNA on nähtävissä useissa kohtauksissa.

Joulukuussa ensi-iltansa saava Aquaman and the Lost Kingdom sinetöi Snyderversen tuhon. Saapa nähdä miten The Flash on sidottu siihen. Uskoisin, että ainakin uusi Teräsmies esitellään siinä, koska vuonna 2025 nähtävä Superman: Legacy on ensimmäinen uuden DCU:n leffa.

Niko Ikonen

The Flash -elokuvan traileri

Lisää luettavaa