The Incredible Hulk

GENRE ENSI-ILTA 13.06.2008 TÄHDET

Toiminnallisempi uusi tuleminen.

Moni yllättyi kun taiwanilainen Oscar-palkittu ohjaaja Ang Lee (Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme, Brokeback Mountain) päätti tehdä Hulk-sarjakuvasta elokuvan. Hänen vuonna 2003 ilmestynyt elokuvansa oli selkeä pettymys sekä sarjakuvafaneille että suurelle yleisölle, joten jatko-osaa ei pidetty todennäköisenä. Viime kesänä vihreä hirviö kuitenkin saapui jälleen teattereihin.

Itse asiassa The Incredible Hulk ei ole varsinainen jatko-osa, vaan pikemminkin uudelleenkäynnistys, kuten myös tekijät ovat halunneet korostaa. Ja kyllähän siinä kaikki keskeiset nimet ovatkin vaihtuneet. Ohjaajaksi valittiin ranskalainen toimintaspesialisti Louis Leterrier (Transporter, Danny the Dog), ja tiedemies Bruce Bannerin rooliin Eric Banan tilalle astui Edward Norton. Bannerin tyttöystävää Bettyä esittää Liv Tyler.

The Incredible Hulk on Leen elokuvaa selvästi viihteellisempi ja toiminnallisempi. Alussa esitellään miten Bruce Bannerista tuli Hulk. Seuraavaksi siirrytään Etelä-Amerikkaan. Banner on paennut Brasiliaan, missä hän on pakosalla samalla kun yrittää löytää lääkkeen häntä riivaaviin muodonmuutoksiin.

Armeijan erikoisjoukot ovat kuitenkin hänen perässään, joten Banner palaa Yhdysvaltoihin. Siellä toiminta pääseekin kunnon vauhtiin. Tuhoa syntyy kun William Hurtin esittämä häikäilemätön kenraali Thunderbolt Ross alkaa mobilisoida joukkoja ja lähettää kalustoa Hulkin perään.

Loppupuolella homma äityy melskaamiseksi. Hulk on aina tuonut hieman mieleen King Kongin, ja elokuvan finaalina nähdään varsinainen digiaikakauden King Kong vs. Godzilla -toimintajakso, jossa Hulk kohtaa toisen muodonmuutoksen kokeneen miehen eli Emil Blonskyn (Tim Roth), jonka supervoimilla varustettu minä on saanut hauskan suomenkielisen nimen Kuvotus.

Kokonaisuutena The Incredible Hulk on melko toimiva supersankarifilmatisointi, vaikka siitä puuttuukin Yön ritarin hallittu tyylikkyys tai Iron Manin lakoninen huumori. Roolit on jaettu viisaasti valitsemalla osaavia näyttelijöitä eikä pelkkiä toimintakasvoja.

Televisiosarjassa Hulkia esittänyt Lou Ferrigno nähdään cameoroolissa, ja hän on antanut uudelle Hulkille äänensä.


Aiheeseen liittyvät elokuvat