Tieto

GENRE , , ENSI-ILTA TÄHDET

Nicolas Cage jatkaa huonojen elokuvien putkeaan sekavalla ja lopulta järjettömyyksiin tekijöiden lapasesta karkaavalla maailmanlopulla pelottelulla.

Leskeydyttyään elämänilonsa menettänyt yliopistoprofessori saa käsiinsä 50 vuotta vanhan, pikkulapsen raapustaman numerolitanian. Proffa alkaa löytää siitä menneiden ja tulevien katastrofien ennusmerkkejä samalla kun hänen poikansa joutuu hämäräperäisten henkilöiden kiinnostuksen kohteeksi.

Elokuvien Unohdetut (The Forgotten, 2004) ja The Happening (2008) tapaan Tieto pohjustaa niin kimurantin mysteerin, että vaikka se periaatteessa on kiehtova, sitä ei mitenkään voi ratkaista tyydyttävällä tavalla. Siinä missä edellä mainittujen elokuvien lopetukset vain hapertuivat pois, Tieto leviää tekijöidensä käsiin sekavaksi enkelihaahuiluksi. Pölyn laskeuduttua päällimmäinen ajatus on, miten vähän merkitystä kahden edeltävän tunnin päämäärättömällä arvoitusten rakentelulla ja edestakaisin säntäilyllä oli niin kaikkien tarinan henkilöiden kuin yleisönkin kannalta.


Aiheeseen liittyvät elokuvat