Vares – Huhtikuun tytöt

21.4.2011 12:41
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 20. huhtikuuta

Kolme nuorta naista on kadonnut Turussa perätysten huhtikuussa viisitoista vuotta sitten. Toimittaja Ruuhio (Mikko Leppilampi) palkkaa yksityisetsivä Jussi Vareksen (Antti Reini) keräämään kaiken mahdollisen tapauksiin liittyvän tiedon, ja jos mahdollista, selvittämään myyttiseksi kohonneen mysteerin.

Oli ohjaaja Lauri Törhösen aiemmista elokuvista sitten mitä mieltä tahansa, Vares – Huhtikuun tytöt on varsin pätevä filmatisointi kirjailija Reijo Mäen hengentuotteesta. Elokuva tempaisee huomaamatta mukaansa eikä päästä otettaan katsojasta ennen kuin lopputekstit alkavat rullata – jos silloinkaan. On tietenkin osin katsojan työ-, ihmissuhde- ja harrastustaustoista kiinni missä määrin Vareksen kaltaisen alkoholiin menevän dekkarin edesottamuksiin kykenee samastumaan, mutta yleisesti ottaen useimmat suomalaiset tuntenevat häneen jonkinasteista hengenheimolaisuutta.

Kylmäverisesti sinun -sarjastakin tutuksi tullut Antti Reini on helppo kuvitella Jussi Varekseksi, ja tämä valmistuttuaan kokonaisuudessaan kuuden elokuvan sarja tulee toivon mukaan tuomaan hänelle uusia työtilaisuuksia televisionkin puolella. Muutkin näyttelijät Taisto Oksasen, Ismo Kallion, Eppu Salmisen ja Jasper Pääkkösen johdolla hoitavat tonttinsa hyvin.

Jos Agatha Christien murhien ratkojat tuntuvat jotenkin liian etäisiltä, täydellisiltä ja herraskaisilta, mutta lajityypin tuotokset kuitenkin kiinnostavat, on Vares hyvä valinta. Joskus kunnon konstailematon olut vain maistuu paremmalta kuin hienoin ranskalainen samppanja.

Tony Reponen

Tähdet: ★★★★

Vares – Huhtikuun tytöt – Traileri
Filmtrailer.com

Lisää luettavaa