Vares – Sukkanauhakäärme

5.8.2011 14:47
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 5. elokuuta

Vaikka vuosi on ehtinyt hädin tuskin yli puolen välin, ilmestyy teattereihin jo kolmas uusi Vares -elokuva. Sukkanauhakäärme on ihan ok raina, jonka jälkeen tuntee olonsa kylläiseksi, mutta jollakin tavalla se jättää kaipaamaan jotain lisämaustetta.

Torsten Rapp (Pete Manninen) on vaarallinen kuritushuonevanki, joka suunnittelee pakoa Kakolasta ja kostoa mielestään hänet pettäneille entisille ystäville. Varatuomari Pauli Kontio (Karl-Kristian Rundman) palkkaa Vareksen (Antti Reini) selvittämään vaimonsa uskottomuutta ja hoitamaan Jesus Lobo -nimisen naistenmiehen (Ilkka Villi) pois maasta. Eräällä kuntosalilla tuntuu käyvän outoa väkeä, joiden mielissä kuntoilu ei ole ensimmäisellä sijalla.

Kaikki nämä skenaariot kutoutuvat tavalla tai toisella yhteen, ja kun soppaan heitetään vielä mukaan perinteiset Uusi Apteekki -filosofoinnit tuopin äärellä sekä mahdollinen romanssintapainen, ei elokuvaa voi ainakaan sisällönpuutteesta syyttää.

Vaikka jo edellisessä elokuvassa kehumani Reini hoitaa suorituksensa ihan nappiin tälläkin kertaa eikä muissakaan näyttelijöissä ole suurempaa moitittavaa, jättää Sukkanauhakäärme jotenkin hajuttoman ja mauttoman jälkivaikutelman. Uusin Vares on epätasaisemman ja hajanaisemman oloinen kuin moni edeltäjänsä.

Tony Reponen

Vares – Sukkanauhakäärme – Traileri
Filmtrailer.com

Lisää luettavaa