Viimeinen loma

Helen Mirren ja Donald Sutherland tekevät parhaat roolityönsä vuosiin viihdyttävässä mutta hieman hukassa olevassa elokuvassa.

4.4.2018 12:57
MAA / VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 06.04.2018

Lämminhenkisen draamakomedian alla kuohuu vakavia aiheita ja komeita maisemia. Entiset karavaanarit Ella ja John ovat iäkäs ja sairas pariskunta, jotka päättävät lähteä viimeiselle yhteiselle lomalleen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu, mikä aiheuttaa toisinaan turhankin suuria kohelluksia.

Venetsian elokuvajuhlilla parhaaksi elokuvaksi ehdolla ollut Viimeinen loma on mukava elokuva, vaikka ei tunnu oikein tietävän mikä se on. Toisinaan huumori ja tragedia kulkevat käsi kädessä sulassa sovussa, mutta ylilyönneiltä ei aina vältytä. Se venyttää elokuvan komediaa toisinaan tarpeettomasti b-luokan suuntaan, vaikka pohjalla onkin kiinnostavia aineksia omaava tarina.

Helen Mirren ja Donald Sutherland tekevät elokuvaa suuremmat, koskettavat roolityöt Spencerin pariskuntana. Mirren ja Sutherland ovat täydessä iskussaan, tehden parhaat roolityönsä vuosiin. Alzhaimerin tauti ja kamppailu sen kanssa tuodaan katsojan silmien eteen kaunistelematta, mutta rennolla otteella. Kiitos siitä ei kuulu pelkästään Sutherlandille ja Mirrenille, vaan myös silmää omaavalle ohjaajalle ja käsikirjoittajalle.

 

Viimeinen loma -elokuvan traileri

Lisää luettavaa