Viiru ja Pesonen – Viiru muuttaa

GENRE , ENSI-ILTA 23.11.2018 TÄHDET

Kolmas eläviä näyttelijöitä ja tietokonehahmoja yhdistävä saksalaiselokuva ruotsalaisista lastenkirjoista tarjoaa jälleen tuttua hupailua hauskassa mielikuvitusmaailmassa.

Jos on nähnyt saksalaisen Ali Samadi Ahadin aikaisemmat Viiru ja Pesonen -elokuvat Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä (2014) sekä Paras joulu ikinä (2016) tietää mitä on luvassa. Ihmishahmojen ja tietokoneella animoitujen olentojen värikästä hassuttelua yksityiskohtia kuhisevissa lavasteissa.

Käsistään kätevä Pesonen (Stefan Kurt, suomenkielisenä äänenä Jukka Voutilainen) rakentaa Viiru-kissalleen (äänenä Johanna Viksten) liiankin hyvän uuden sängyn, minkä johdosta hänen omat yöunensa ovat vaarassa. Kun Viiru on omasta mielestään muutenkin kasvanut turhan isoksi Pesosen holhottavaksi, päätyy kisu omaan pieneen majaansa. Itsenäisyys ei kuitenkaan välttämättä ole niin hieno asia kuin voisi kuvitella – kummankaan kaveruksen kannalta.

Tuttu kohellus ja kaatuilu tarjoaa jälleen lapsiin menevää hupia eikä aina viehättävää kakkahuumoriakaan ole unohdettu. Jännitystä hupaisaan yhteiseloon tuo läheisen järven jättiläiskala. Yöllisen telttaretken pelottava hetki saattaa olla liikaa ihan pienille katsojille (elokuva on kaikille sallittu). Tärkeintä suomeksi puhutussa elokuvassa on kuitenkin Viirun ja Pesosen ihastuttava ystävyys.