Vili ja monsteriplaneetta

GENRE , , ENSI-ILTA 03.05.2019 TÄHDET

Ranskalaisanimaatio ei nouse ulkoisesti tai sisällöltään Disney/Pixar-tasolle, mutta reippaan pikkupojan haaksirikko oudolle planeetalea toimii silti kevyenä selviytymisseikkailuna.

 

Avaruutta tutkivan perheen alus haaksirikkoutuu, ja pieni Vili-poika putoaa pelastuskapselissa yksin oudolle planeetalle täynnä ihmeellisiä, pelottavia ja vaarallisiakin olentoja. Onneksi Vilin apuna on monitoimikone Pakki, joka on valmis pelastamaan vilkkaan pojan vaaratilanteista. Mutta kun Pakin resurssit alkavat pelastusta odotellessa hiipua, Vilin on opeteltava selviytymään yksinään tuntemattomalla planeetalla ja hyödyntämään sen antimia. Onneksi kaikkien omituisten ja vaarallisten eliöiden joukosta löytyy myös ystävä.

Ranskalaisanimaatio hyödyntää tuntemattoman planeetan mahdollisuudet, jolloin sen ei tarvitsekaan pyrkiä amerikkalaisserkkujensa näyttävään realismiin. Vili ja monsteriplaneetta pelkistää maisemia ja erikoisia olentoja värikkäästi ja tyylikkäästi, eikä katsoja kaipaakaan sliipatumpaa lopputulosta. Paikoin olennot tosin ovat kuin muovileluja, mutta se ei haittaa.

Tarinallisestikaan Vili ei pääse niin syville vesille kuin esimerkiksi jotkut Disneyn ja Pixarin tuotteet. Silmäkarkki ja seikkailu riittävät kuitenkin pitkälle.


YouTube video