kirjoittajat: Joonas Alanne

Miekkailija

Klaus Härö (Äideistä parhain, Postia pappi Jaakobille) on yksi Suomen tyylikkäimmistä ohjaajista. Hänen elokuvansa eivät näytä tai tunnu suomalaisilta, ja ne ovatkin keränneet ansaittua arvostusta kansainvälisellä ilmeellään.

Divergent – Outolintu

Teineille suunnatut fantasiakirjasarjat ovat tällä hetkellä Hollywood-tuotantoyhtiöiden silmissä kuumaa kamaa. Twilight- ja Nälkäpeli-filmatisointien menestyksen innoittamana tuotantoyhtiöt ovat alkaneet kilvan puskea markkinoille samantapaisia elokuvia päästäkseen osingoille.

Muutoksii

Muutoksii on nuortenelokuva Herttoniemestä ja sen nuorisosta. Päähenkilöitä ovat 12-vuotiaat Antti ja Muhis, joiden elämä muuttuu, kun he torppaavat puhelinta varastavan rasistijuopon kalliolta mereen. Myöhemmin käy ilmi, että juoppo on paikallisten uusnatsinuorten isä, joten syntipukkia aletaan etsiä somaleista. Lienee oleellista tässä kohtaa mainita, että Muhis on tummaihoinen.

Presidentintekijät

Presidentintekijät käsittelee Sauli Niinistön vaalikampanjaa viime presidentinvaalien aikana 2012. Ohjaaja Tuukka Temonen, joka tunnetaan myös Apulannan entisenä basistina, on päässyt kuvaamaan poikkeuksellisen avoimelta kuulostavia kabinettikeskusteluja, joissa kampanjatyöntekijät yrittävät tehdä ehdokkaastaan presidenttiä.

Inside Llewyn Davis

Llewyn Davis on köyhä folk-muusikko, jolla ei ole varaa edes kunnon talvitakkiin. Hän herää joka aamu milloin kenenkin puolitutun sohvalta. Llewynin päivät kuluvat kaupungilla New Yorkissa palellen, samalla odottaen puhelua kuuluisalta folk-tuottajalta, jolle hänen agenttinsa piti lähettää hänen soololevynsä kuunneltavaksi.

Kummeli V

Kummelit ilmestyivät suomalaiselle huumorikentälle lama-aikana 1990-luvun alussa ja nousivat nopeasti maan suosituimmaksi komediapoppooksi. Menestyneen TV-sarjan lisäksi porukka on väsännyt viisi kokoillan elokuvaa, joista viimeisimmällä on niistä selvästi mielikuvituksettomin nimi.

Lego elokuva

Legomaailmaa uhkaa tuho. Paha valtias Bisnes haluaa jähmettää maailman paikoilleen, ja ainoa, joka voi estää hänet, on tavallinen rakennusmies nimeltään Emmet. Emmet löytää työmaalta palikan, jonka avulla hän voi estää valtiaan suunnitelmia.