Roskaelokuvien ystävät huomio! The Asylum -studion parhaat tuotannot listattu

Listasimme halpiksistaan tunnetun The Asylum -studion parhaat leffat.

The Asylum -elokuvien vertaileminen on kuin vertaisi fasistisia diktaattoreita. Ne ovat kaikki yhtä hirveitä. Uskalsimme siitäkin huolimatta hypätä hiipuneiden tähtien ja surkeiden efektien maailmaan – ihan vain sen takia, ettei lukijoiden tarvitsisi nähdä sitä vaivaa. Katso Top 5 -lista alta.

5. Nazis at the Center of the Earth


Asylum yritti rahastaa Iron Skyn aikaansaamalla hypellä, ja lopputulos on niin huono, että enää ei tee mieli kyseenalaistaa Timo Vuorensolan ohjaajankykyjä. Elokuvassa ryhmä epäonnisia tutkijoita kohtaa Etelänavalla (miksi se on aina Etelänapa!) eläviä kuolleita natseja, joihin kuuluvat muun muassa tohtori Mengele ja robotti-Hitler.

Paras kohtaus: Jos ihmisten elävältä nylkeminen ei innosta, niin parasta on lentäjän kommentti natsien avaruusaluksen: ”Kohde on täynnä hakaristejä! Sanoisin että se on vihamielinen!” Ihan tosi?

4. Snakes on a Train


Jos luulet, että tämän mestariluomuksen jälkeen tekee mieli katsoa Snakes on a Plane uudestaan, niin olet väärässä. Asylumin tyyliin nimi on ainoa asia, joka tuo mieleen alkuperäisen. Sen sijaan elokuvassa on muinainen kirous, joka saa nuoren naisen oksentamaan eläviä käärmeitä. Lopulta tekee mieli siteerata Samuel L. Jacksonia ja todeta, että nämä v***n käärmeet tässä v***n junassa alkavat vähitellen riittää.

Paras kohtaus: Loppujakso, jossa käärmeet junan sisällä muuttuvat… junaksi käärmeen sisällä. Täytyy antaa Asylumille pisteet: jos he lupaavat julisteessa jotain, se yleensä toteutuu.

3. Sharknado 4: The 4th Awakens


On niin paljon elokuvia, joista valita, mutta silti on pakko palata surullisen kuuluisaan elokuvasarjaan. Sharknado 4 on niin täynnä silmäniskuja, että sen silmä alkaa vuotaa verta. Sen luvataan olevan ”jatko-osan jatko-osan jatko-osa parhaalle hai- ja hurrikaanielokuvalle, mitä on koskaan tehty”. Mukana on Star Wars -tyyliset alkutekstit, merirosvolaiva ja haivauvoista tehty defibrillaattori. Ai niin, Tara Reid on nyt kyborgi. Suomi saa kunniamaininnan.

Paras kohtaus: Lehmähurrikaani. Ja sen jälkeen kivihurrikaani, öljyhurrikaani, laavahurrikaani ja ydinpommihurrikaani.

2. Abraham Lincoln vs. Zombies


Abraham Lincoln: Vampire Hunter -romaanifilmatisoinnin inspiroimassa elokuvassa Abraham Lincoln tutkii mystistä sairautta: tartunnat saaneet ihmiset eivät pysty verbaaliseen kommunikointiin ja alkavat käyttäytyä väkivaltaisesti. Samat oireet tulevat katsojalle näistä elokuvista. Historiasta kiinnostuneet luultavasti saavat paljon hupia – tai sydänkohtauksen. Suurin yllätys on se, että elokuva näyttää hyvältä. Ainakin jos siristää vähän silmiä.

Paras kohtaus: Lincoln hyökkää zombeja vastaan linkkuveitsiviikatteellaan ja huutaa: ”Emansipoikaa tämä!”

1. Sharknado


Nimi ensin, juoni sitten -strategiaa noudattavasta Sharknadosta (tunnetaan Suomessa myös nimellä Haihurrikaani) tuli ilmiö, jota seurasi useita jatko-osia sekä cameorooleja David Hasselhoffista George R.R. Martiniin. Tylsistä Tappajahai-viittauksista huolimatta Sharknado antaa useimmista Asylum-tuotannoista poiketen katsojalle jotain. Siinä on näyttelijöitä sarjoista Beverly Hills 90210 ja Nashville sekä hauskoja repliikkejä. ”Taitaa olla se aika kuukaudesta”, kommentoi Jaason Simmons nähtyään veden muuttuvan verestä punaiseksi.

Paras kohtaus: Hai + moottorisaha = haisaha. Siteerataksemme elokuvan mainoslausetta: muuta ei tarvitse sanoa!