12 Years a Slave -ohjaaja tarttuu edelleen ajankohtaisiin maahanmuutto-ongelmiin

12 Years a Slave -elokuvan ohjanneen Steve McQueenin tulevasta BBC-minisarjasta on tullut lisää tietoa.

BBC Onen Charlotte Moore on paljastanut, että kuusiosainen sarja alkaa vuodesta 1968 ja konservatiivipuolueen Enoch Powellin kuuluisasta Rivers of Blood -puheesta. Pelottavasti tämän hetken Suomessakin ajankohtainen, maahanmuuttoa ankarasti vastustava puhe herätti vahvoja tunteita, mutta sinkosi konservatiivit myös yllättävään voittoon vuoden 1970 vaaleissa.

Sarja keskittyy Notting Hillissä sijainneen Mangrove-ravintolan ympärille. Ravintola oli aktivistien kohtaamispaikka ja paikallisten poliisien tarkkailun kohde. Vuonna 1969 viranomaiset yrittivät sulkea Mangroven ja pidättivät yhdeksän ihmistä siitä syntyneiden protestien aikana.

McQueen sanoo sarjan tarinoita ”intohimoisiksi, henkilökohtaisiksi ja ainutlaatuisiksi… Tässä on kyse perinnöstä, joka ei ainoastaan mahdollistanut omaa elämääni taiteilijana, vaan muokkasi koko tämän päivän Britanniaa.”

McQueenin ohjaama orjaelokuva 12 Years a Slave palkittiin parhaana elokuvana, parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta ja parhaasta naissivuosasta vuoden 2014 Oscar-gaalassa.

Lähde: Deadline

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut