Aasialaisen elokuvan festivaali siirtyy verkkoon

Red Post on Escher Street.

Helsinki Cine Aasia 2021 järjestetään verkossa.

Vallitsevien rajoitusten ja pandemiatilanteen johdosta vuoden 2021 Helsinki Cine Aasia -festivaali on päätetty siirtää verkkoon, jossa ohjelmisto on nähtävissä perjantaista sunnuntaihin 16.–18.4.2021.

Uusiin aasialaisiin elokuviin keskittyvä festivaali haluaa tiedotteen mukaan pitää huolta katsojiensa turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Helsinki Cine Aasia vastaa kävijöidensä ja tällä kertaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuoliseen elokuvanälkään tarjoamalla mahdollisuuden nauttia kulttuuria turvallisesti sekä vastuullisesti koko Suomen alueella.

”Nämä ovat kovia aikoja kaikille. Vaikka yleisessä poliittisessa keskustelussa kulttuuri on unohdettu, on se sitä sielunravintoa, jota me tarvitsemme. Kaikki kansat ympäri maailman ovat sidottuja koteihinsa ja rajojensa taakse. Mutta elokuvan kautta pääsemme pienelle matkalle maapallon toiselle puolelle”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Eija Niskanen.

Kolmipäiväinen verkkofestivaali toteutuu hiukan normaalia festivaalia suppeampana versiona, mutta ohjelmiston laadussa ei järjestäjien mukaan ole tingitty. Ensimmäiset vahvistetut elokuvat ovat Sono Sionin ohjaama japanilainen Red Post on Escher Street ja malesialaisen Edmund Yeon ohjaama Malu.

Festivaali järjestää yhteistyössä Cinema Orionin kanssa myös esityssarjan, joka sisältää elokuvia verkkofestivaalin ohjelmistosta sekä ennennäkemättömiä uutuuksia. Sarja tullaan esittämään Cinema Orionissa kun teatteriesitysten järjestäminen on rajoitusten puitteissa taas mahdollista järkevällä tavalla. Helsinki Cine Aasia ja Cinema Orion tiedottavat sarjan sisällöstä ja ajankohdasta sen varmistuessa kaikilla kanavillaan.

Verkkofestivaalin koko ohjelmisto julkaistaan maanantaina 29.3.2021. Lisätietoja festivaalin sivuilla.