Aasialaisen elokuvan parhaimmistoa esitetään Helsingissä maaliskuussa

Helsinki Cine Aasian ohjelmisto on nyt julkistettu.

29.2.2024 09:00

Aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään jälleen torstaista sunnuntaihin 14.-17.3.2024 Cinema Orionissa ja Kinopalatsissa.

Elokuvat on valikoitu Helsinki Cine Aasian ohjelmistoon tuoreeltaan muun muassa Aasian keskeisimmiltä elokuvafestivaaleilta, ja monet elokuvista on nähty myös kansainvälisten festivaalien pääsarjoissa. Elokuvanäytösten lisäksi ohjelmistoon kuuluu Kinopalatsissa järjestettäviä ilmaisia keskustelutilaisuuksia.

Festivaalin tavoitteena on tarjota kattaus viime vuosina suureen suosioon nousseiden itä- ja kaakkois-aasialaisten elokuvien mielenkiintoisimpiin uutuuksiin sekä katsaus ajankohtaiseen aasialaiseen elokuvakulttuuriin.

Torstaina 14.3. Cinema Orionissa nähdään avajaiselokuvana Wei Shujunin ohjaama neo noir-jännäri Only the River Flows.

Lisäksi kiinalaisen kulttuuripiirin alueelta on mukana muun muassa Hongkong-tähti Andy Laun tähdittämä satiiri The Movie Emperor. Ohjelmistossa on myös tiibetiläisen Pema Tsedenin (1969–2023) viimeiseksi elokuvaksi jäänyt Snow Leopard.

Etelä-Koreasta nähdään moninaisia aiheita, niin omintakeista tyttöenergiaa elokuvassa Hail to Hell kuin työelämän haasteita Work to Dossa. Japanilaisten elokuvien joukossa on Ogigami Naokon (Ruokala Lokki) uusin ohjaus, musta komedia Ripples, sekä japanilaiskriitikoiden vuoden 2023 parhaaksi elokuvaksi valitsema Okiku and the World.

Lipunmyynti festivaalille alkaa nettisivuilla torstaina 29.2.2024. Koko ohjelmistoon pääsee tutustumaan festivaalin verkkosivuilta.

Lisää luettavaa