”Ahdistavinta pitkään aikaan” – Suomen teattereissa pyörii kauhuelokuva, josta katsojat lähtevät kesken pois

Ei välttämättä pyöri Suomen kankailla enää pitkään.

16.6.2022 09:00

Elokuvista Ex Machina ja Annihilation tunnetun Alex Garlandin uusi kauhuelokuva Men kertoo naisesta nimeltä Harper (Jessie Buckley), joka vuokraa talon Englannin maaseudulta.

Pikkukylän idyllinen tunnelma särkyy nopeasti, kun Harper huomaa jonkun vainoavan häntä.

Brittielokuva on ollut monien katsojien mielestä niin ahdistava, että he ovat jättäneet sen kesken ja poistuneet teatterista.

Maineikas elokuvatutkija Mark Cousins kehui elokuvaa vuolaasti. ”Millainen isku pelkoa ja tuskaa. Vapisin ja liikutuin.”

Eräs Twitter-käyttäjä kehui näyttelijöitä ja kertoi, ettei muista nähneensä pitkään aikaan yhtä ahdistavaa elokuvaa.

Vastaavanlaisia kommentteja tuli useilta Twitter-käyttäjiltä.

Mirror-lehti kirjoittaa, että sosiaalisessa mediassa on havaittu tapauksia, joissa ihmiset kertovat poistuneensa teatterista sen takia, että elokuva on ollut niin ahdistava.

Men tuli Suomessa teattereihin viime perjantaina. Elokuva sai Episodissa neljä tähteä.

”Surrealistinen folkkikauhuleffa jää pitkäksi aikaa mieleen groteskin sisältönsä takia. Todellinen kummajainen elokuvaksi”, Niko Ikonen kirjoitti.

Men ei kiittävistä kritiikeistä ja somessa nousseesta huomiosta huolimatta kuitenkaan Suomessa ole onnistunut houkuttelemaan suurta yleisöä, joten se ei pyöri enää teattereissa kovin pitkään. Jos siis haluat kokea sen valkokankaalta, kannattaa pitää kiirettä. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia