On se äijä! Sean Connery varasti pahamaineisen gangsterin tyttöystävän – kostonhimoinen konna oppi kantapään kautta ettei Connerylle ryttyillä

Välikohtaus Sean Conneryn elämästä on sen verran uskomaton, että sen voisi luulla olevan fiktiota.

Salainen agentti 007 ja tohtori No.

Vuonna 1957 nuori ja melko tuntematon Connery näytteli yhdessä legendaarisen Lana Turnerin kanssa Sotakirjeenvaihtajan rakkaus -elokuvassa. Kuvauksissa lempi leiskui Conneryn ja Turnerin välillä, vaikka näyttelijätär seurusteli Johnny Stompanaton kanssa, joka tunnettiin pahamaineisena gangsterina.

Stompanato kuuli Conneryn ja Turnerin suhteesta. Raivoissaan oleva konna uhkasi tappaa Turnerin ja matkusti Yhdysvalloista Lontooseen kuvauspaikalle. Ensin miestä ei päästetty kuvauspaikalle välikohtauksien estämiseksi.

Yhtenä päivänä Stompanato kuitenkin tunkeutui kuvauksiin. Nähdessään Conneryn hän veti aseen esiin ja käski tätä pysyä kaukana Turnerista. Connery hoiti tilanteen James Bond -tyylisesti: hän väänsi Stompanaton rannetta, joten tämä pudotti aseen. Tämän jälkeen hän iski gangsterin kanveesiin.

Tapauksesta ilmoitettiin poliisille. Stompanato karkotettiin Englannista aselakien rikkomisen takia.

Myöhemmin Stompanaton tappoi Turnerin Cheryl-tytär. Stompanato pahoinpiteli Turneria, joten Cheryl puolusti äitiään veitsellä. Ei ole tiedossa, että mitä tarkalleen tapahtui.

Myöhemmin Connery matkusti Hollywoodiin kuvauksien takia. Mickey Cohen, Stompanaton gangsteripomo ja ystävä, oli katkera Connerylle Turner-sotkun takia. Connery sai Cohenilta puhelun, että tämän pitäisi lähteä kaupungista tai muuten henki lähtisi.

Connery päätti piileksiä ja odottaa Cohenin vihan laantumista. Lopulta tilanne rauhoittui, joten Connery jatkoi elämäänsä normaalisti.

Lähteet: Birth Movies Death, Daily Mail