Aki Kaurismäen uutuus on noussut Suomessa jättimenestykseksi

Kuolleet lehdet rikkoo myös elokuvateatterien omia ennätyksiä.

20.11.2023 10:15

Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet on noussut kymmenennellä esitysviikollaan vuoden 2023 katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi.

Alma Pöysti ja Jussi Vatanen esittävät pääosia elokuvassa, jolla on Suomessa nyt jo 206 817 katsojaa. Kuolleet lehdet sai ensi-iltansa 15. syyskuuta.

Kuolleet lehdet on houkutellut yleisöä elokuvateattereihin kaikkialla maassa ja rikkonut useiden teattereiden omia katsojaennätyksiä. Esimerkiksi Karkkilan Kino Laikassa ja Espoon Kino Tapiolassa Kuolleet lehdet on kivunnut kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi.

Lisäksi esimerkiksi Tampereen Elokuvateatteri Niagarassa, Helsingin Kino Engelissä, Kuopion Kino Kuvakukossa ja Lahden Kino Iiriksessä elokuva on noussut koko ohjelmiston katsotuimmaksi elokuvaksi tänä vuonna.

Kuolleet lehdet on todella valloittanut suomalaisten sydämet”, kommentoi elokuvaa levittävän B-Plan Distributionin levityspäällikkö Helena Mielonen.

”Palaute on ylitsevuotavan positiivista, ja siinä korostuu elokuvan lämmin katse, huumori ja pienimuotoisen rakkaustarinan vastustamattomuus. Ei siis ihme, että elokuva on vielä tälläkin hetkellä Suomen kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa. Se tulee myös jatkamaan katsojien hurmaamista vielä pitkään kaikkialla maassa.”

Kuolleet lehdet nousi jo aiemmin Aki Kaurismäen kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa. Elokuva jatkaa yhä 77 elokuvasalissa kautta maan.

Kuolleet lehdet on vakuuttanut yleisöt, kriitikot ja palkintoraadit myös Suomen ulkopuolella. Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon ja kansainvälisen kriitikkojärjestö Fiprescin vuoden parhaan elokuvan palkinnon voittanut Kuolleet lehdet on ehdolla 9. joulukuuta järjestettävän European Film Awards -gaalan viidessä pääsarjassa, muun muassa parhaan elokuvan sarjassa.

Kuolleet lehdet on myös Suomen Oscar-ehdokas ja kisaa paikasta parhaan vieraskielisen elokuvan sarjassa. Viidentoista elokuvan shortlist julkistetaan 21. joulukuuta.

Lisää luettavaa