Akira-filmatisointiin ehdolla ollut näyttelijä kritisoi projektia

Tuotantolimboon jämähtänyt Akira-filmatisointi suositusta mangasta, josta on tehty myös tunnettu anime-elokuva, saa osakseen kritiikkiä. Hollywood-filmatisoinnin näyttelijäksi ehdolla ollut Toby Kebbel (Titaanien raivo) kritisoi projektia liian etäiseksi alkuperäismateriaalista.

Akira-faniksi tunnustautuva Kebbell luki innoissaan elokuvan roolia varten, mutta oli pettynyt lukemaansa käsikirjoitukseen.

– Tekijät suunnittelivat Akirasta suurta franchise-nimikettä, joten sanoin heille, että olen lukenut kuusiosaisen alkuperäistarinan, ja jos Akiran oikeasti halutaan menestyvän, tulisi tekijöiden katsoa sarjakuvasta mallia ja tehdä elokuvatrilogia, kaksi sarjakuvaa per elokuva, Kebbel kyseenalaisti käsikirjoituksen.

Kebbelin mielestä käsikirjoitus oli enemmänkin uusintaversio Akira-animesta, jota hän ei ollut halukas uusimaan, koska pitää animaatiota jo täydellisenä, eikä filmatisointi olisi tarpeeksi synkkäsävyinen.

Näyttelijä kritisoi myös Hollywood-version aietta muuttaa kaksi tarinan päähahmoa, Tetsuo ja Kaneda, veljeksiksi.

Akiran käsikirjoitus on parhaillaan uusintahöyläyksessä, joten nähtäväksi jää, mihin suuntaan tarinaa seuraavaksi viedään. Yrittäjiä on ollut jo useita.

Kebbelin Titaanien raivo -elokuva sai Suomen ensi-iltansa viime perjantaina.

Lähde: IFC

[muuta linkki=”http://www.episodi.fi/akiran-tuotanto-keskeytetty-17072/” teksti=”Akiran tuotanto keskeytyi tammikuussa”]

Aiheeseen liittyvät jutut