Aku Louhimies kiistää kaikki naisnäyttelijöiden syytteet: ”En hyväksy minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista”

Useat naisnäyttelijät ovat kertoneet Ylen jutussa ohjaaja Aku Louhimiehen vallankäytöstä ja kyseenalaisista menetelmistä.

Ylen maanantaina julkaistussa jutussa useat naisnäyttelijät kertovat, että ohjaaja Aku Louhimies on käyttänyt monenlaisia kyseenalaisia metodeja elokuviensa kuvauksissa.

Pihla Viitalan ensimmäinen pitkä elokuva oli Louhimiehen ohjaama Käsky. Viitala kertoo, että hän ei ole sen jälkeen koskaan kokenut yhtä nöyryyttävää ja alistavaa tapaa ohjata.

Useilla muilla naisnäyttelijöillä on Ylen jutun mukaan ollut vastaavanlaisia kokemuksia.

Pamela Tola kertoo, että Paha maa -elokuvan kuvaukset olivat hänelle traumatisoiva kokemus. Raiskauskohtaus tuntui hänen mukaansa epämiellyttävältä ja sattui. Ambulanssikohtauksessa Tolan paita leikattiin auki Louhimiehen ohjeiden mukaan, mutta Tolalle asiasta ei kerrottu etukäteen.

Laajassa artikkelissa Louhimiehen myös Matleena Kuusniemi, Jessica Grabowsky ja monet muut naisnäyttelijät kertoivat ohjaajan kyseenalaisista työskentelytavoista.

Jutussa on haastateltu myös Louhimiestä sekä muun muassa Eero Ahoa ja Mikko Koukia, jotka ovat ohjaajan vakionäyttelijöitä pitkältä ajalta.

Louhimies kiistää kiistää väitteet sekä Ylen jutussa että Facebookissa julkaistussa vastauksessa.

”Tuntuu järkyttävältä, että niin moni ihminen, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä, on kokenut sen niin loukkaavana”, Louhimies kirjoittaa. Hän ei omien sanojensa mukaan hyväksy minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista.

Louhimiehen viimeisin ohjaustyö Tuntematon sotilas keräsi teattereissa yli miljoona katsojaa. Louhimies on ehdolla kolmen palkinnon saajaksi ensi perjantain Jussi-gaalassa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut