Al Pacino ei halua herättää ikonisia roolejaan henkiin, toivoo yhteistyötä Scorsesen ja De Niron kanssa

21.6.2015 21:11

Oscar-voittaja Al Pacino on luonut enemmän ikonisia roolihahmoja kuin useimmat. Vanity Fairin haastattelema Pacino kertoi kuulumisiaan ja puhui mm. uusista töistään.

Pacino kertoi elävänsä hyvin kiireistä aikaa. Hän on iloinen, että on saanut laajentaa hahmorepertuaariaan uusilla, ikääntyvillä roolihenkilöillä joihin mestarilla itsellään on paljon samaistumispintaa. Elokuvassa Danny Collins Pacino näyttelee ikääntynyttä muusikkoa, The Humblingissa Pacinon itsensä kaltaista näyttelijää ja Manglehornissa lukkoseppää.

Pacino tekee töitä antaumuksella, pysyen itselleen uskollisena ja etsien kokoajan uutta; haastattelijan kysyessä kehen ikoniseen roolihahmoon legenda itse haluaisi nyt vuosia myöhemmin palata. ”En kehenkään”, Pacino vastasi ytimekkäästi.

Syksyllä Pacino palaa Broadwaylle David Mametin China Doll -näytelmään, jota käsikirjoittaja Mamet on itse kuvaillut ”paremmaksi kuin oraaliseksi”. Pacino myönsi myös tapaavansa usein hyvää ystäväänsä Robert De Niroa. Pitkään puhutusta The Irishman -elokuvasta Pacino ei osannut kuitenkaan sanoa mitään uutta. Elokuvassa ohjaaja Martin Scorsese toisi Pacinon ja De Niron jälleen yhteen. ”Voisin edelleen kuvitella, että tekisimme sen. Käsikirjoitus on niin hyvä.”

Kuva elokuvasta Manglehorn

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa