Al Pacino tekee hillittömän roolisuorituksen Phil Spectorin roolissa – Elokuva katsottavissa HBO Nordicilla

Räikeillä puvuilla ja valtavilla hiuslaitteilla on saatu aikaan uskomattoman tragikoominen hahmo

Äskettäin kuollut Phil Spector (1939–2021) oli maailman kuuluisimpia musiikkituottajia. Muun muassa useiden 60-luvun tyttöbändien, Tina Turnerin ja The Beatlesin kanssa työskennellyt tuottajavelho tunnettiin luomastaan wall of sound -äänivallista.

Vuonna 2013 tuottajalegendasta tehtiin televisioelokuva Phil Spector, jossa Al Pacino tekee hillittömän roolityön. Elokuva on katsottavissa HBO Nordicilla.

Elokuva kertoo traagisesta tapahtumasta, jonka keskelle Spector joutui vanhoilla päivillään 2000-luvulla. Spectorin kartanosta löytyi 40-vuotias nainen kuoliaaksi ammuttuna. Teosta epäiltiin Spectoria, joka oli tapahtumahetkellä paikalla.

Spector keräili aseita ja usein riehui studiossakin ladattu revolveri kourassaan pelotellen artistejaan.

Elokuva keskittyy oikeusprosessiin, jonka aikana selvitellään, tappoiko Spector naisen vai oliko kyseessä vahingonlaukaus tai itsemurha. Pacino on loistava sekopäisen tuottajan roolissa.

Räikeillä puvuilla ja valtavilla hiuslaitteilla on saatu aikaan uskomattoman tragikoominen hahmo. Helen Mirren tekee myös vakuuttavan roolin. Hänen esittämänsä puolustusasianajaja on yhtä lailla elokuvan keskeinen henkilö.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut amerikkalainen David Mamet, joka tunnetaan sekä näytelmäkirjailijana että elokuvantekijänä. Mamet on luonut jälleen kerran erinomaisen käsikirjoituksen. Dialogi on intensiivistä tykitystä, jossa ei Mametin tyyliin kirosanoja säästellä.

Spectorin tapauksen tuntevat ehkä muistavat miten tarina päättyy, ja aivan viime minuuteilla elokuva saa hieman liian äkkinäisen lopun. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä Phil Spector on muuten niin vetävä kokonaisuus ja taitavasti rakennettu tarina.

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut