Alec Baldwinin piina ei hellitä – Uudet syytteet taposta uhkaavat

Nyt myös Baldwinia uhkaa 18 kuukauden vankilatuomio.

18.10.2023 09:00

Näyttelijä, ohjaaja ja tuottaja Alec Baldwin voi saada uusia syytteitä taposta (”involuntary manslaughter”). Asiasta tiedottivat eilen New Mexicon erikoissyyttäjät Kari Morrisey ja Jason Lewis.

”Viime kuukausina suoritetussa tutkinnassa on tullut esiin uusia faktoja, jotka kytkevät Baldwinin kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan ja ohjaaja Joel Souzan haavoittamiseen”, lausunnossa todetaan.

Syytteet liittyvät monimutkaiseen ampumistapaukseen Rust-elokuvan kuvauksissa vuonna 2021. Baldwin ampui Hutchinsin kuoliaaksi teatteriaseella, johon panostaja oli asentanut kovia panoksia. Myös Souza sai vammoja.

Kiistaa käydään edelleen siitä, miten ase oli rakennettu ja laukesiko se itsestään vai painoiko Baldwin liipasinta. Mutkikkaan asiasta tekee se, että Baldwin oli myös elokuvan tuottaja ja näin ollen vastuussa kuvauspaikan turvallisuudesta.

Tällä hetkellä vain Rust-elokuvan asemestari Hannah Gutierrez-Reed on saanut tapahtuman seurauksena syytteitä. Häntä uhkaa jopa 18 kuukauden vankilatuomio. Asia ratkeaa helmikuussa 2024.

Baldwin vapautettiin kaikista syytteistä puoli vuotta sitten, mutta erikoissyyttäjän tuore lausunto muutti tilannetta. Tämän hetkisen tiedon mukaan myös Baldwinia uhkaa sama tuomio, kuin Reediä.

Lähde: Deadline.

Lisää luettavaa