Alien-esiosasta tuleekin Prometheus

15.1.2011 18:06

20th Century Fox on virallisesti ilmoittanut, että ohjaaja Ridley Scottin seuraava scifi-elokuva on nimeltään Prometheus. Elokuvasta oli aluksi tulossa Alien -elokuvien esiosa, mutta se kehittyikin Prometheukseksi. Pitkän kehittelyn jälkeen Scott on päättänytkin olla käsittelemättä Xenomorphien historiaa ja tehdä jotain uutta ja alkuperäistä.

Scott on kertonut Alienin olleen Prometheuksen aloituspiste, mutta luovan prosessin aikana kehittyi uusi, suuri mytologia ja maailma, johon alkuperäinen tarina sijoittuu. Scottin mukaan tulevan elokuvan ideat ovat ainutlaatuisia, isoja ja provosoivia.

20th Century Fox ilmoitti myös, että Noomi Rapace on ensimmäinen elokuvaan kiinnitetty näyttelijä. Ruotsalaista Rapacea huhuttiin Alien -esiosaan pitkään. Näyttelijätär on ollut kauan Ridley Scottin suosikki hänen tehtyä ohjaajaan vaikutus Lisbet Salanderin roolilla Miehet jotka vihaavat naisia -elokuvan alkuperäisversiossa.

Rapace näyttelee Prometheuksessa tutkija Elizabeth Shaw’ta, joka on yksi elokuvan viidestä päähahmosta. Elokuvan toisen naispääosahahmon, Vickersin rooliin on huhujen mukaan mietitty ainakin Angelina Jolieta ja Charlize Theronia.

Prometheuksen käsikirjoituksen ensimmäisen version teki Jon Spaihts. Damon Lindelof työstää käsikirjoitusta eteenpäin Spaihtsin työn pohjalta. Lindelofia on ohjeistettu viemään elokuva täysin uudelle alueelle. Prometheus saa ensi-iltansa maaliskuun 9. päivä, vuonna 2012.

Lähde: Empire
Kuva elokuvan Kingdom of Heaven – Taivas maan päällä tekovaiheista.

Lisää luettavaa