Amadeus-elokuvan Oscar-palkittua tähteä syytetään seksuaalisesta häirinnästä

F.Murray Abraham jätti Applen Mythic Quest -komediasarjan toisen kauden jälkeen.

19.4.2023 09:30

Näyttelijä F. Murray Abraham jäi pois Apple TV:n Mythic Quest -komediasarjasta viime vuonna. Rolling Stone -lehden mukaan syynä oli se, että näyttelijää syytetään seksuaalisesta häirinnästä.

On tullut ilmi kaksi tapausta, joissa 83-vuotiaan näyttelijän väitetään käyttäytyneen sopimattomasti.

Abraham sai Rolling Stonen mukaan ensimmäisen tapauksen jälkeen varoituksen, ja häntä pyydettiin pysymään erossa joistakin naispuolisista näyttelijöistä.

Kun toinen häirintätapaus tuli esiin, Abrahamille annettiin potkut ennen Mythic Questin kolmannen kauden tuotantoa. Asiasta kertovat Rolling Stonen lisäksi isot elokuva-alan julkaisut Entertainment Weekly ja The Hollywood Reporter.

Mythic Quest kertoo videopelejä suunnittelevasta yrityksestä. Abraham esitti sarjan kahdella ensimmäisellä kaudella palkittua fantasiakirjailijaa, joka toimii videopelin käsikirjoittajana.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä teki läpimurtonsa vuoden 1984 menestyselokuvassa Amadeus, jossa hän esitti Antonio Salieria ja voitti roolistaan parhaan miespääosan Oscarin.

Abraham tunnetaan myös elokuvista Scarface, Last Action Hero ja Ruusun nimi. Viime vuosina hän on esiintynyt Mythic Quest -sarjan ohella muun muassa HBO:n White Lotus -sarjan toisella kaudella. Siinä hän esitti isoisää, joka käyttäytyi nuorten naisten seurassa sopimattomasti.

Lue myös: Kaikkien aikojen kyykytyskohtaus – Onko valkokankaalla nöyryytetty ketään näin pahasti?

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia