Amazon-miljonääri heitti uskomattoman väitteen Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjasta

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat – vai et?

31.8.2022 21:01

Tämän viikon perjantaina, eli 2.9. Amazonin suoratoistopalveluun saapuva Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset on kerännyt ympärilleen melkoista hypeä. Kauan ennen Peter Jacksonin ohjaamien Taru sormusten herrasta– ja Hobitti-elokuvasarjojen tapahtumia sijoitettu Tolkien-versiointi on ehtinyt jo puhuttaa mm. roolituksellaan, vaikkei sarjasta ole nähty juuri muutamaa videopätkää enempää. Mutta välittyykö Mahtisormuksista sitten enemmän Amazon-miljonääri Jeff Bezosin näkemys kuin vaikkapa Tolkienin?

Sarjan oikeuksista ja tekemisestä satoja miljoonia dollareita maksaneen Amazonin entisellä suuromistajalla on eittämättä valtaa. Toisaalta Mahtisormusten pohjalla ei ole sellaista kirjallista järkälettä kuin em. Peter Jacksonin elokuvilla. Bezosilla oli siis tilaisuus ohjailla tuotantoa haluamiinsa suuntiin. Miljonääri väittää kuitenkin ohjeidensa kaikuneen kuuroille korville:

– Jokaisen showrunnerin unelma on saada johtajaltaan muistiinpanoja varhaisia käsikirjoitusversioita ja leikkauksia koskien – he suorastaan janoavat sitä. Haluan kiittää [Patrick McKayta ja J. D.  Paynea] kuuntelemisesta, kun siitä oli apua, mutta pääasiassa minun pitää kiittää [näitä ihmisiä} siitä, että he sulkivat korvansa neuvoiltani aina juuri oikeaan aikaan.

 

Lähteet: Movieweb, Metro.co.uk

Lisää luettavaa