American Gods -sarja vaikeuksissa – kuvaukset jäljessä, uusi showrunner syrjäytettiin

Neil Gaimanin kirjaan perustuvan sarjan 2. tuotantokauden kuvaukset ovat täynnä ongelmia.

13.9.2018 11:50

Amerikkalaisen Starz-kaapelikanavan American Gods -televisiosarjan suhteen piti olla kaikki kunnossa. Kehuttu ensimmäinen kausi julkaistiin viime vuonna, ja toista kautta alettiin tehdä nopeasti.

Englantilaiskirjailija Neil Gaimanin samannimiseen fantasiakirjaan perustuvan sarjan luoneet Bryan Fuller (HannibalStar Trek: Discovery) ja Michael Green (Blade Runner 2049) poistuivat kuitenkin sarjan showrunnereiden ominaisuudesta viime syksynä luovien erimielisyyksien vuoksi, ja helmikuussa pestiin palkattiin Jesse Alexander (HeroesStar Trek: Discovery).

The Hollywood Reporter julkaisi juuri kohauttavan artikkelin American Godsin ongelmista Alexanderin alaisuudessa. Käytännössä Alexanderia on nyt kielletty osallistumasta sarjan tekemiseen millään tavalla, vaikka virallisesta erottamisesta ei ole tiedotettu.

Artikkelin mukaan uusien jaksojen käsikirjoitukset ovat olleet niin ala-arvoisia, että yksittäisten jaksojen kuvauksien alkaminen venyy viikkokaupalla paranneltuja versioita odotellessa, ja näyttelijät ovat itse joutuneet tekemään lukuisia muutoksia käsikirjoituksiin.

Viivästykset ovat vuorostaan paisuttaneet sarjan budjettia räjähdysmäisesti, vaikka tuotantoyhtiö halusi pyrkiä toisella kaudella nimenomaan ensimmäistä kautta pienempään budjettiin.

THR:n mukaan yhtenä ongelmana ovat sarjan kanavan Starzin ja sarjaa tuottavan Fremantlen keskinäiset ongelmat, ja soppaa hämmentää vielä Gaimanin halu kontrolloida luomansa maailman kuvausta.

Lukuisten ongelmien vuoksi American Gods -sarjan 2. kausi saa ensi-iltansa vasta vuonna 2019.

 

Lähde: The Hollywood Reporter.

Lisää luettavaa