American Sniper -tarkka-ampuja Chris Kylen ja Jesse Venturan oikeusjutussa uusi käänne – jättikorvauksista kyse

Edesmennyt Navy SEAL -joukkojen sotilas Chris Kyle on ollut syytettynä oikeudessa, menehtyneenäkin.

Tapaus kumpuaa Kylen American Sniper -kirjassaan kertomaansa tapaukseen, jossa hän oli väitetysti päätynyt baaritappeluun  ”scruffy faceksi” kutsumansa henkilön kanssa. Hän paljasti myöhemmin, että ”scruffy face” oli entinen showpainija, Minnesotan ex-kuvernööri ja ex-Navy SEAL itsekin – Jesse Ventura.

Ventura oli väitetysti kritisoinut Navy SEAL -joukkoja ja Irakin sotaa baarissa, josta Kyle oli hermostunut. Tappelun tiimellyksen ja pöytien lentelyn jälkeen Ventura olisi päätynyt lattialle, jonka jälkeen Kyle olisi poistunut paikalta.

Ventura väittää Kylen valehdelleen kirjassaan ja nosti oikeusjutun. Ventura voitti aluksi ja hänelle tuomittiin maksettavaksi 1,8 miljoonaa dollaria korvauksia. Juttua uudelleen käsiteltäessä kolme Navy SEAL -jäsentä todisti, että minkäänlaista tappelua ei ollut kyseisenä iltana.

Oikeus päätti, että 1,35 miljoonan dollarin osuutta korvauksista ei makseta ja 500 000 dollarin osuus käsitellään oikeudessa uudelleen.

Clint Eastwood ohjasi hyvin menestyneen elokuvan nimeltä American Sniper, joka käsitteli Chris Kylen matkaa Navy SEAL -sotilaaksi ja tarkka-ampujaksi Irakin sodassa. Jesse Ventura on nähty muun muassa Predator-elokuvassa Blainin roolissa.

Kuva: Predator

Lähde: CNN

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut