Amerikan hauskimpien kotivideoiden taustalta paljastui rumaa hyväksikäyttöä

Joukko työntekijöitä hakee oikeutta itselleen.

ABC

1980-luvun lopulta asti katsojia ympäri maailman riemastuttanut tv-sarja Amerikan hauskimmat kotivideot näyttää vaihteeksi nurjaa puoltaan. Tavallisten ihmisten sattumalta taltioimia kompurointeja ja kömmähdyksiä sydämellisesti esitelevän show’n tuotantoyhtiössä on väitetysti kohdeltu työntekijöitä väärin.

Erään naistyöntekijän mukaan Vin di Bona Prods. -yhtiön miespuolinen johtohahmo oli esim. kutsunut vuonna 2018 hänet toimistoonsa testaamaan virtuaalitodellisuuslaseja, mutta testitilanne oli muuttunut äkkiä epämiellyttäväksi. Kun työhuoneen ovi oli sulkeutunut ja nainen oli saanut laitteen käyttöönsä, hän oli havainnut silmikkonsa raosta miehen tulleen aivan viereensä. Nainen oli nostanut silmikon pois ja havainnut, että miehellä oli kännykkä kädessään kuin tämä olisi halunnut ottaa kuvia hänen hameensa alta.

Myös kaksi muuta naispuolista yhtiön työntekijää kertoo joutuneensa ei vain seksuaalisen ahdistelun mutta myös rasistisen käytöksen kohteiksi. Yhtiön sisäisistä ongelmista on tulossa oikeusjuttu.

Lähde: THR